eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fehérvár ötöt rúgott a Diósgyőrnek

A Fehérvár hazai pályán 5-0-ra kiütötte a Diósgyőrt a labdarúgó NB I 17. fordulójának nyitómeccsén. A székesfehérvári együttes a második félidőben rúgott négy góljának köszönheti sikerét.

Az első félidőben nem eröltették meg magukat a csapatok, ahogy a közhely mondja: a küzdelem dominált. Először a 26. percben forgott veszélyben a diósgyőriek kapuja.

Ekkor a megyei bajnokságban szereplő Seregélyesről visszahívott Dvéri Zsolt jelezte, hogy nem kopott meg a stílusa: a 25 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécről vágódott ki.

Az első játékrész végén már nem hibázott a Fehérvár régi-új karmestere: Györök Tamás végzett el szögletet a bal oldalról, a védők röviden fejelték ki a labdát, amire a 16-os előtt Dvéri Zsolt csapott le, és egy igazítás után a bal felső sarokba bombázott (1-0).

A 60. percben aztán beindult a fehérvári henger: a diósgyőri védők lyukat rúgtak, Sitku Illés viszont nem hibázot, és a kimozduló kapus mellett 10 méterről a kapu közepébe helyezett (2-0).

Negyed óra elteltével Györök 20 méterről végzett el szabadrúgást, és jobbal a sorfal mellett a kapu jobb alsó sarkába csavart (3-0).

Pajkos János csapatának eszmélni sem volt ideje, mivel három perc múlva újra rezgett a diósgyőri háló: Farkas Norbert egy bal oldali beadás után a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, így büntetőhöz jutott a Fehérvár. Sitku Illés jobbal, a kapu bal oldalába lőtte második gólját (4-0).

A meccs csattanóját is Csertői Aurél gárdája szolgáltatta: Sitku átadásával Lattenstein Norbert lépett ki, elhúzta a labdát a kapus mellett és 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított (5-0).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×