eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Elhunyt Dalnoki Jenő

Életének 74. évében, súlyos betegség után elhunyt Dalnoki Jenő, az 1952-ben olimpiai bajnok magyar válogatott labdarúgója. A sportember több mint három évtizedet töltött a Ferencvárosnál.

Életének 74. évében, súlyos betegség után elhunyt Dalnoki Jenő, az 1952-ben olimpiai bajnok magyar válogatott labdarúgója. A hátvéd szerepelt a nyolc évvel később olimpiai bronzérmes nemzeti együttesben is.

Dalnoki Jenő több mint három évtizedet töltött a Ferencvárosnál. Játékosként 283 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 1963-ban, majd egy évvel később is bajnoki címet szerzett a csapattal.

A legendás játékos búcsúmeccséről a következőket mondta: „A mérkőzés után nem adtam vissza a cipőm,, hanem a „csuka” fehér talpát aláírattam a játékostársaimmal. A cipőt ma is őrzöm, az majd a Fradi futballmúzeumban lesz látható” - írja az ftc.hu. Dalnoki Jenőt játékosként a feltétlen győzni akarás, a mindent elsöprő lendület és a keménység jellemezte.

Edzőként 1976-ban lett aranyérmes az FTC-vel. A fővárosi klub örökös bajnoka az ifjúsági válogatott kapitánya is volt.

Temetéséről később intézkednek.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×