eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Remekelnek a svájci világklasszisok Melbourne-ben

A volt világelső Martina Hingis nem okoz csalódást szurkolóinak a visszatérése utáni első Grand Slam-versenyen. A 25 éves svájci teniszező a harmadik fordulóban is könnyedén, két szettben nyert. Honfitársa, Roger Federer magabiztosan halad újabb Grand Slam-sikere felé.

Bejutott a nyolcaddöntőbe Martina Hingis a 12,1 millió euró összdíjazású ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Melbourne-ben, miután a harmadik fordulóban 6:4, 6:1-re győzött a cseh Iveta Benesova ellen. A svájci versenyző játszmavesztés nélkül teljesítette az első három meccsét.

Készülődhet a nyolcaddöntőre a harmadik helyen kiemelt francia Amélie Mauresmo is, akinek mindössze egy szettet kellett nyernie a továbbjutáshoz, mivel ellenfele, a holland Michaella Krajicek rosszul lett a nagy hőségben, és nem tudta folytatni a találkozót. A Szávay Ágnessel párosban nyolcaddöntős holland játékos orvosi kezelésre szorult, mert erős hányingerre és fejfájásra panaszkodott a 38 fokos melegben.

Kim Clijsters is magabiztosan vívta ki a 16 közé kerülést. A belga teniszező 44 perc alatt, 6:1, 6:2-re nyert az olasz Roberta Vinci ellen.

A férfiaknál kiesett a hatodikként rangsorolt argentin Guillermo Coria és a 15. helyen kiemelt spanyol Juan Carlos Ferrero is. Coriát a francia Sébastien Grosjean búcsúztatta 6:2, 6:2, 3:6, 6:4-gyel, a néhány éve még a világranglista közvetlen élvonalában szereplő Ferrerót pedig a német Nicolas Kiefer győzte le szintén négyszettes meccsen, 6:3, 6:2, 5:7, 6:2-re.

A világelső svájci Federer 6:3, 6:4, 6:3-ra nyert az orosz Mirnyij ellen.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×