eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma

Rabóczki hazatért

Rabóczki Balázs három évre szóló szerződést kötött a Sopron labdarúgócsapatával. A válogatott kapus az FC Koppenhágától távozott. A soproniak a hónap végén a térség legjobb csapataival játszanak felkészülési mérkőzést.

"Azért tértem haza, mert az FC Koppenhágánál az elmúlt hónapokban nem jutottam játéklehetőséghez. Sopronban minden szempontból megfelelő háttér van a kiemelkedő munkához, így nem sokat gondolkodtam a váltáson" - mondta a decemberi amerikai túrán a válogatottban is bemutatkozott kapus a Budapesten tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A soproniak Takács Tamás személyében - aki a Budapest Honvédtól érkezett - egy másik kapust is igazoltak a múlt héten, míg Balogh János visszatért Debrecenbe. Ugyancsak Selymes Tibor csapatában folytatja pályafutását Christian Munteanu. A román középpályás Temesvárról érkezett, és négy évre kötelezte el magát.

"További erősítést is tervezünk a télen. Szeretnénk igazolni egy magyar bal oldali védőt, egy olasz irányítót és egy vagy két csatárt. Utóbbi posztra előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy nigériai válogatott labdarúgóval, de egyelőre nem szeretnék neveket mondani" - jelentette ki Marius Vizer, a csapat tulajdonosa, aki megvette Gőbl Gábor 20 százalékos üzletrészét, így már 71 százalékban birtokolja a klubot, és Gőbl már kizárólag ügyvezetőként tevékenykedik az egyesületnél.

A célkitűzést illetően Nagy Tamás szakmai igazgató elmondta, hogy szeretnék megvédeni a Magyar Kupát, valamint előrelépni a tabellán a 11. helyről.

Selymes Tibor vezetőedző arról számolt be, hogy a csapat már csütörtökön megkezdte a felkészülést, bár az igazi munka csak hétfőn kezdődött. A gárda egy hét múlva nyolcnapos ausztriai edzőtáborba utazik. Ez után olyan erős gárdákkal mérkőzik meg, mint a Bajnokok Ligájában szerepelt szlovák Artmedia Bratislava (28-án) és az osztrák Rapid Wien (31-én), valamint a Salzburg (24-én).

Február elején több mint két hétre Olaszországba utaznak a soproniak: az első tíz napban Torinóban, majd utána Bergamóban edzőtáboroznak. A tervek szerint négy-öt felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek, a szóba jöhető ellenfelek sorában szerepel a Brescia, az Atalanta, a Genoa, a Sampdoria és a Bologna is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×