eur:
395.48
usd:
372.82
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Matthäus a magyar szövetségi kapitány?

Az nb1.hu internetes portál értesülései szerint már tavaly szeptemberben meghosszabbították a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus tavaly év végén lejárt szerződését.

Hetek óta találgatják a szurkolók – és a magyar sajtó -, hogy marad-e a magyar labdarúgó válogatott élén az eddigi szövetségi kapitány, a német Lothar Matthäus, akinek szerződése tavaly év végén lejárt.

Az nb1.hu értesülései szerint a szakember állítólag 2008-ig élő, meghosszabbított szerződéssel rendelkezik.

A honlapnak nyilatkozó dr. Arne Gobert, Lothar Matthäus ügyvédje azt mondta, hogy a kontraktust még tavaly szeptemberben meghosszabbították a felek.

Maga Lothar Matthäus nem erősítette meg egyértelműen az értesülést.

"Egy ügyvéd nem hazudik. Ha azt mondta, hogy 2008-ig érvényes a szerződésem az MLSZ-szel, akkor ez így van" - mondta a szakember az MTI-nek. A távirati irodának arra a kérdésére, hogy akkor ő-e a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a német tréner a következőt válaszolta:

"A szövetségben most nagy a fejetlenség, ezért erre nem lehet egyértelműen válaszolni."

A dpa német hírügynökség pénteken a Sport Bild című lapra hivatkozva azt írta, hogy Matthäusnak előkészített szerződése van, melyet csak alá kell írnia - ezt a német forrás szerint a tréner állította.

"A lapokban nem mindig az igazság jelenik meg" - reagált erre a felvetésre Matthäus.

Bozóky Imre, az MLSZ volt elnöke a Petőfi Rádiónak azt mondta: Lothar Matthäusnak nincs érvényes szerződése a szövetséggel.

"Az igaz, hogy tavaly ősszel elküldtem egy levelet a részére, amelyben jeleztem, hogy az elnökségi tagok közül nyolcan felhatalmaztak arra, hogy tárgyaljak vele a folytatásról, de ez nem hivatalos megállapodás. Tény, hogy szerettem volna, ha folytatja a munkát a válogatott élén, de jelenleg semmilyen szerződése nincs az MLSZ-szel" - mondta Bozóky.

Az nb1.hu információi szerint a leköszönt MLSZ-elnökség tagjai állást foglalnak, amint látták a kérdéses dokumentumot. Akárki írta ugyanis alá a szövetség részéről a papírt (Bozóky Imre vagy Berzi Sándor jöhet szóba), arra az elnökség nem hatalmazta fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×