INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

napinfo

koronavírus

3-as metró

Szombaton térhetnek haza a kínai Vuhanban tartózkodó magyarok - Hírösszefoglaló

Infostart

Nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította az új tüdőgyulladás járványt az Egészségügyi Világszervezet. Tavasszal folytatódik a 3-as metró felújítása.

Nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet az új koronavírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt. A kórokozó által igazolt halálesetek száma Kínában már 171-re nőtt, több mint 8.200-an fertőződtek meg, 20-nál több országból jelentették a kórokozót. A tervek szerint szombaton juttatják haza Kínából a koronavírus okozta járvány miatt hazatérni akaró magyar állampolgárokat - közölte a külügyi tárca tájékoztatásért felelős államtitkára. Menczer Tamás elmondta: a minisztérium 8 magyarral áll kapcsolatban, közülük heten akarnak hazajönni.

Magyarországon nincs koronavírusos beteg - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a kabinet felkérte a szaktárcát és a tisztifőorvost, hogy készítsen akciótervet a helyzet kezelésére. Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy pénteken nyilvánosságra hozzák az átdolgozott Nemzeti alaptantervet. Kiemelte még, hogy az igazságügyi tárca felülvizsgálja a kártérítési jogszabályt, az Országgyűlés pedig a február közepén dönt az ügyben. A kormány felhatalmazta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akár ideiglenes fogva tartási helyeket is megnyisson.

Elrendelte a Hableánnyal ütköző szállodahajó mögött haladó Viking Idun hajó kapitányának bűnügyi felügyeletét a bíróság. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta: az ukrán férfit 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, mert a gyanú szerint a tragédia idején nem tett meg mindent, hogy a vízbe esett emberek mentése mielőbb megkezdődjön.

Első fokon 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a 4 férfit, aki kedden hajnalban egy nagyobb csoport tagjaként illegálisan jutott be Magyarország területére Röszkénél. A vádlottakat 4 évre kiutasították az országból. A kormány úgy határozott, hogy az incidens után megerősíti a déli határ védelmét.

A felsőoktatási lemorzsolódás csökkentését célzó fejlesztések valósultak meg európai uniós támogatásból. Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár elmondta: a program célja, hogy a jelenlegi átlagosan 30 százalékos lemorzsolódási arányt legalább 10 százalékkal mérsékeljék.

Tavasztól lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomást a 3-as metró felújítása miatt. Ez a tervek szerint őszre véget ér. Az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson márciustól, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson pedig júliustól az őszi teljes lezárásig megállás nélkül haladnak át a szerelvények.

Végérvényesen elfogadta az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről rendelkező megállapodást a tagállamok kormányainak képviselőiből álló tanács. Az Egyesült Királyság január 31-én pénteken éjfélkor hagyja el az Európai Uniót.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018