eur:
393.38
usd:
367.98
bux:
67100.19
2024. április 26. péntek Ervin

A Nyugat-Balkán európai integrációja mellett foglaltak állás a V4-ek kormányfői - Hírösszefoglaló

Október 23-án szavaz az új Európai Bizottság jóváhagyásáról az Európai Parlament. Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságot illetően.

Az európai bizottsági pozíciók szétosztása alapján megállapítható, hogy jelentősen nőtt a visegrádi négyek ereje - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Prágában, miután részt vett a V4-ek és nyugat-balkáni államok csúcstalálkozóján. A vendéglátó Andrej Babiš cseh és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is hangsúlyozta: a Nyugat-Balkán biztonsága Európa számára is biztonságot jelent, mivel az ottani államok kulcsfontosságú partnerek a migráció kezelésében.

Eddig már több mint 30 ezer igénylés érkezett a babaváró támogatásra - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kabinet vizsgálja a jászberényi Electroluxnál bejelentett csoportos leépítés jogszerűségét. Trócsányi László uniós biztos-jelölt leendő portfóliójával kapcsolatban Gulyás Gergely kijelentette: a közösség bővítésével foglalkozó területtel Magyarország nagy jelentőségű, az unió jövője szempontjából kulcsfontosságú posztot kaphat a brüsszeli testületben.

Október 23-án szavaz az új Európai Bizottság jóváhagyásáról az Európai Parlament. A meghallgatások szeptember 30-a és október 8-a között lesznek a szakbizottságokban. Egyelőre nem tudni, hogy a 26 biztosjelölt pontosan mikor és melyik bizottságban mutatkozik be.

2009 óta megnégyszereződött a Magyarországra érkező beruházások száma - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Az idei adatokat sorolva Szijjártó Péter közölte: januártól júniusig 43 nagyberuházásról született megállapodás, amelyek több mint 730 milliárd forintos összértéke 11 százalékos növekedést mutat a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságot illetően - jelentette ki Brüsszelben az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó a témában rendezett konferencia szünetében kiemelkedőnek mondta a lakosság bizalmát a jól működő magyar védőoltásrendszerben.

Kigyulladt egy épülő 7 emeletes ház tetőszerkezetének szigetelése a 13. kerületi a Gidófalvy Lajos utcában. Senki nem sérült meg. Kolozsi Péter a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a tűzoltók hamar eloltották a lángokat. Egészségre ártalmas anyag nem került a levegőbe. A Cordia építkezési vállalat közleményében megerősítette: a Young City egyik épületének felső szintjén keletkezett a tűz.

Rekord alacsony szintre, mínusz fél százalékra csökkentette alapkamatát az Európai Központi Bank. Elemzők szerint az EKB a gazdaság beindításáért és az infláció élénkítéséért a lazítás útjára lépett. A testület arra számít, hogy az EKB irányadó kamatai a jelenlegi szintjükön maradnak, vagy még lejjebb kerülnek. Az uniós pénzintézet kormányzótanácsa arról is döntött, hogy újraindítja eszközvásárlási programját.

Az Egyesült Királyságban meghaladta a másfél milliót a letelepedési engedélyt kérelmező uniós állampolgárok száma. A londoni belügyminisztérium adatai szerint csaknem 40 ezer magyar igényelt tartós letelepedési státust.

Az Európai Számvevőszék szerint rendkívüli kiadásokat terhelne az Európai Unióra egy váratlan katonai helyzet, ha teljesen magára lenne utalva. Az uniós ellenőrző testület jelentős hiányosságokat tárt fel a tagállamok katonai képességeiben és együttműködésében.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×