eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Budapest Scoring Orchestra
Nyitókép: Budapest Scoring

Magyar muzsikusok zenélnek a leggazdagabb indiai fényűző esküvői szertartásán

Anant Ambani és Radhika Merchant háromnapos eseményen mondják ki egymásnak a boldogító igent, a március óta zajló "fesztivál" összköltségvetése forintban több száz milliárdos. A magyar fellépőket, a Budapest Scoring Orchestrát az Ambani család személyesen hívta meg a szertartásra.

Már a tavasz eleje óta tart az a gigantikus pénzeket felemésztő "esküvői folyamat", amely során Ázsia leggazdagabb embere, Mukesh Ambani kiházasítja fiát, Anant Ambanit, aki Radhika Merchant férje lesz a továbbiakban. Magára a legfontosabb pillanatra viszont ezen a hétvégén kerül sor Mumbaiban: a szertartás péntektől vasárnapig tart, tradicionális indiai hagyományok alapján.

A vendégek és a közreműködők köre is igen impozáns, számos hollywoodi filmsztár is tiszteletét teszi, de hatmillió dollárért a már rég nem koncertező Rihanna, valamint Justin Bieber is "ki lett kölcsönözve" az eseménysorozatra. (2018-ban egy Ambani-lány esküvőjén Beyoncé lépett fel.)

Mukesh Ambani a Föld legnépesebb országának, Indiának a leggazdagabb embere, érdekeltségébe petrolkémiai, olaj- és gázipari, telekommunikációs, kiskereskedelmi és pénzügyi láncolatok tartoznak, a cégóriás neve Reliance Industries, egyes becslések szerint Ambani a világ 11. leggazdagabb embere, aki három gyermekét tavaly ültette be a Reliance vezetésébe, a vőlegény az energetikai szektorért felel.

A 29 éves menyasszonyt sem kell "félteni", az Encore Healthcare gyógyszer-konglomerátum alapító házaspárjának lánya Radhika Merchant, aki szintén belépett már szülei cégének vezetésébe.

A mostani esküvő korábbi "felvezető" eseményein ott volt még Mark Zuckerberg és Bill Gates is, az eddigi vendégek 500 étel közül választhattak, amelyet többtucatnyi szakács készített el, de minden vendég esetében arról is gondoskodtak, hogy megfelelő ruházatban vegyenek részt az eseménysorozaton.

Az esküvői folyamatnak jótékonykodás is része, templomépítés és ételosztás is szerveződik. De az egyik előbulin 800 vendéget hajóztattak körbe a Földközi-tengeren a Backstreet Boys, Andrea Bocelli vagy épp Katy Perry társaságában.

Az előbulik körülbelül 217 milliárd forintnyi pénzt emészthettek fel eddig, de ez a családi vagyon mintegy fél százalékát teszi ki.

Az esküvő legnagyobb sztárja a pletykák szerint Adele lehet, de Tony Blair brit miniszterelnök és a Beckham házaspár is Indiába repülhet az eseményre, ugyanígy Hillary Clinton.

Címlapról ajánljuk

Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Egyre hosszabb hőhullámokra és egyre magasabb hőmérsékleti értékekre kell készülnünk a következő évtizedekben – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Kovács Erik hozzátette: ha nem következik be kedvező változás a klímapolitikában, 2050-2060 után akár 45-47 fok is lehet nyaranta az Alföldön.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 3. 11:52
×
×
×
×