eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.
Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Elképesztő tempóban terjed a Biblia az okoseszközökön

Egyetlen év alatt 100 millió új hozzáférésről tudni világszerte.

Egyetlen év alatt, 2023-ban 100 millióval nőtt azon okoseszközök száma a világban, amelyekre rákerült a Biblia - ezt írja a 777 keresztény blog a YouVersion nevű alkalmazás kimutatása alapján.

Még havi és napi szinten is rekordok dőltek meg a tavalyi évben ebben.

A korábbi rekordot a 2020-as év tartotta 76 millióval.

A napi "Biblia-használat" is nőtt, 20 százalékkal 2022-höz képest, napi szinten a Bibliával ilyen eszközön keresztül 12 millió ember foglalkozik.

Bobby Gruenewald, a YouVersion alapítója és vezérigazgatója szerint ezek "lenyűgözően magas arányok".

A növekedési számokhoz leginkább India, Afrika (98 százalékos növekedés) és Latin-Amerika járult hozzá. A YouVersion-telepítések bő 80 százaléka az Egyesült Államokon kívül történik. A napi Biblia-használatban voltak 3 számjegyű napi növekedések, Kenyában, Kamerunban és Ugandában 225-228 százalékos mértékben nőtt a szám.

Ez részben a Bible App Lite 2022. októberi bevezetésének köszönhető. Afrikában 17,2 millió alkalommal telepítették. Kenyában, Ugandában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban a Bible App Lite még a Google Play Áruház első helyét is elérte.

Latin-Amerikában az egész régióban 107 százalékkal nőtt a telepítések száma, és olyan országokban, mint Venezuela (396 százalék), Argentína (156 százalék) és Uruguay (129 százalék) rendkívüli növekedést tapasztaltak.

Érdekesség még, hogy Indiában az emberek több mint 700 bibliai változattal foglalkoztak több mint 350 nyelven.

A YouVersion több mint 200 új bibliai változatot tudott 100 új nyelven megjelentetni. A Biblia-alkalmazás mostanra meghaladja a 3000 bibliaváltozatot 2000 nyelven, és több mint 30 ezer bibliatervezeten keresztül 84 nyelven kínál áhítatokat.

A leggyakrabban keresett igehely: Izajás 41:10 ("Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.")

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×