eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója beszédet mond Psota Irén kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze tiszteletére állított emléktábla avatásán a II. kerületi Bem rakparton 2019. március 28-án. A 2016-ban elhunyt színésznő március 28-án ünnepelte volna kilencvenedik születésnapját.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Vidnyánszky Attila: Istentől kapott ajándék a Nemzeti Színház irányítása

A színházigazgató azért vonta vissza lemondását, mert rájött, a Nemzeti Színház nem nélkülözheti őt.

Nem állapítható meg egyszemélyi felelősség a Nemzeti Színházban történt balesetben, azt több tényező szerencsétlen alakulása okozta - mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Vidnyánszky Attila a vizsgálat eredménye mellett amiatt vonta vissza a felmondását, mert az elmúlt hónapokban rájött, a színház nélküle nehezen működtethető. Szembesülnie kellett azzal, hogy az összetett működés mennyire nehezen teszi lehetővé, hogy kiváljon a színház életéből. Nagyon sok fontos ügy és kezdeményezés kötődik hozzá és a Nemzeti Színházhoz.

Az igazgató utólag megköszönte Csák János kulturális és innovációs miniszternek, hogy nem fogadta el a felmondását és arra buzdította, folytassa a munkáját.

Úgy érzi, csinálnia kell tovább, mert ez a dolga. A színház vezetését nem csupán feladatként, hanem Istentől kapott ajándékként éli meg, amire egész életében készült. Hozzátette, bármilyen változást hajtanak is végre, teljes egészében akkor sem zárható ki a balesetek lehetősége.

A Magyar Nemzet videót is közölt a színházigazgatóval készült interjúról:

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×