eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a Jelen/Lét Fesztivál sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban 2023. március 9-én. Március 19-én kezdődik a nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten; a VI. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 15 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Megerősítették egy pozíciójában Vidnyánszky Attilát

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) - közölte a szervezet kedden.

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában tartott őszi tisztújító közgyűlésen az alelnöki posztokra Bakos Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját választották meg. Az új elnökség mandátuma öt évre szól - írták a közleményben.

A rendezvényen egy új tag, a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az egyesület.

Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját, és olyan kérdésekben is konzultáltak, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései vagy az Országos Színházi Találkozó megszervezése - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×