eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Bécs, 2014. július 5.Sinead OConnor Grammy-díjas ír énekesnő fellép a Bécsi Jazz Fesztiválon az Operaházban 2014. július 5-én. (MTI/EPA/Herbert Pfarrhofer)
Nyitókép: MTI/EPA/Herbert Pfarrhofer

Meghalt Sinead O’Connor

Az ír énekesnő 56 éves volt.

Haláláról az Irishtimes számolt be, annak oka egyelőre nem ismert - vette észre a Telex.

Az énekes családja közleményében azt írta: „Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy elhunyt szeretett Sinéadunk. A családja és a barátai teljesen összetörtek.”

A dublini énekesnő a Nothing Compares 2 U című dallal vált világszerte ismertté, a számot 1990-ben a Billboard Music Awards a világ első számú kislemezének választotta. O'Connor összesen 10 stúdiólemezt adott ki.

Az énekesnő az év elején az RTÉ Choice Music Awards-on megkapta a Classic Irish Album díjat. Az eseményen az I Do Not Want What I Haven't Got című daláért kapott elismerést "Írország menekült közössége tagjainak" ajánlotta.

A kilencvenes években világsztárrá vált, extravagáns viselkedéséről is ismert énekesnő a popzene történetének egyik hírhedt lázadója volt.

Sinead O'Connor a kétezres évek végén nyilvánosan depressziósnak vallotta magát. A 33. születésnapján megpróbált öngyilkos lenni. PTSD-t és borderline személyiségzavart is megállapítottak nála. 30 évig szívott marihuánát, 2016-ban elvonókúrára ment.

Budapest, 2019. december 9.
Sinead O'Connor Grammy-díjas ír énekesnő koncertje a budapesti Akvárium Klubban 2019. december 9-én.
MTI/Mónus Márton
Sinead O'Connor Grammy-díjas ír énekesnő koncertje a budapesti Akvárium Klubban 2019. december 9-én. MTI/Mónus Márton

Kétszer is nevet változtatott. 2017-ben felvette a Magda Davitt nevet. 2018-ban áttért az iszlám hitre, és Shuhada Sadaqatra változtatta a nevét, bár továbbra is Sinead O’Connor néven lépett fel.

2021-ben jelentek meg emlékiratai (Rememberings/Emlékezések) gyerekkoráról, zenei utazásáról és mentális betegségével folytatott harcáról, tavaly pedig bemutatták az életéről szóló filmet, amit Kathryn Ferguson rendezett.

A tavalyi évre tervezte tizenegyedik stúdióalbumát, amelynek megjelenését azonban 17 éves fia, Shane öngyilkosságát követően bizonytalan időre elhalasztott, és 2022-es turnéját is lemondta.

Három gyermeket hagyott hátra.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×