eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Aretha Franklin amerikai soulénekesnő fellép a New York-i Tribeca Filmfesztiválon 2017. április 19-én. (MTI/AP/Invision/Charles Sykes)
Nyitókép: (MTI/AP/Invision/Charles Sykes)

Elismerték: érvényes Aretha Franklin párnája alá rejtett végrendelete

A 18-szoros Grammy-díjas amerikai soulénekesnő 2018-ban hunyt el, de hivatalos végrendeletet nem hagyott hátra.

Érvényes az öt éve elhunyt Aretha Franklin 2014-es keltezésű, kézzel írt és egy díványpárna alatt megtalált végrendelete – közölte kedden az illetékes michigani bíróság.

Az amerikai soulénekesnő 76 éves korában hunyt el, hivatalos végrendelet nélkül. Később azonban otthonában kézzel írt dokumentumokat találtak, amelyek évekig húzódó vitát robbantottak ki négy fia között az örökségről.

A nehezen olvasható iratok Aretha Franklin rendelkezéseit tartalmazzák

az örökség részét képező ingatlanok, ékszerek, szőrmék, felvételei után járó jogdíjak és egyéb vagyontárgyak hozzátartozói közötti felosztásáról.

Az egyik, 2010-es keltezésű dokumentumot egy lezárt szekrényben találták meg, a másik, 2014-es dátummal ellátottat egy díványpárna alatt. A bírósági eljárást a négy fiú közül Ted White II indította többi testvére ellen, mivel szerinte a 2010-ben kelt dokumentum alapján kell felosztani az örökséget. Kecalf Franklin és Edward Franklin ugyanakkor a 2014-es dokumentumot tartja irányadónak.

A The New York Times című amerikai lap tudomása szerint az énekesnő legidősebb fia, Clarence Franklin pszichiátriai problémák miatt gondnokság alatt áll, és fivérei kötelesek gondoskodni ellátásáról. Ez utóbbi kikötést mindkét dokumentum tartalmazza.

A hatfős esküdtszék döntése a leginkább Kecalf Franklinnek és gyermekeinek kedvez, akik az énekesnő Detroit egyik előkelő elővárosában lévő birtokát, valamint autóit öröklik.

Fókuszban a díványpárna alatti végrendelet

Az eljárás mindenekelőtt a 2014-es keltezésű iraton szereplő aláírásra összpontosított. Az "A. Franklin" szignó első betűje alá ugyanis egy mosolygós arcocskát rajzoltak, ami Kecalf Franklin szerint jellemző volt édesanyja kézjelére.

A korábbi dokumentum mellett kardoskodó ügyvédek azzal érveltek, hogy a 2010-es végrendeletet közjegyző hitelesítette, és Aretha Franklin alá is írta, míg a későbbi verzió csupán egy vázlat. A 2014-es dokumentum mellett viszont az szólt, hogy később született.

A párna alatt talált végrendelet elismerése érvényesnek nem vet véget az örökségért vívott harcnak, még egy újabb bírósági ítéletnek kell döntenie arról, hogy a 2014-es testamentum teljesen érvényteleníti-e a korábbi dokumentumot, vagy annak egyes rendelkezései hatályosak maradnak.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×