eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
III. Károly brit király a Nemzetközösség főbiztosainak adott fogadáson a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2022. szeptember 11-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő három nappal korábban, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt, azóta ő az új uralkodó.
Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

Vita A korona-sorozatról: érzéketlenek III. Károllyal szemben?

Az ötödik évad témája Károly és Diana válása: az alkotókat már korábban is bírálták azért, ahogyan a királyi család tagjait ábrázolják.

"Tény, hogy a kilencvenes évek nehéz időszak volt a királyi család számára és III. Károlynak biztosan fájdalmas emlékei vannak erről az időszakról" – nyilatkozott a sorozat alkotója, Peter Morgan a Varietynek.

"Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a történelem rá vagy a monarchiára rossz érzésekkel emlékezik majd. A sorozat egészen biztosan nem ezt teszi. Bennem személy szerint rengeteg empátia van egy az ő pozíciójában lévő férfi, sőt, az egész család irányába. Az emberek megértőbbek és együttérzőbbek tudnak lenni, mint azt gondolnánk" – fogalmazott.

Dianát ebben az évadban Emma Debicki alakítja: a színésznő azt mondta,

tisztában van azzal ő és a stáb minden tagja is, hogy a témát nagy fokú érzékenységgel kell kezelnie

írja a CNN.

"Rengeteg kutatás van a sorozat mögött, ezt a szintű gondoskodást, azt a sok megbeszélést, amit mi végrehajtunk, a néző nem veszi észre. Az én élményem ez a sorozatról: Peter nagyon komolyan veszi a dolgot" – nyilatkozott

Dominic West, aki az akkor még walesi herceg Károlyt alakítja, úgy jellemezte a nehéz időszak történetének elmesélését, mint súlyos felelősséget, amit mindannyian nagyon komolyan vesznek.

A sorozat alkotói azt követően szólaltak meg, hogy a Netflix megvédte a sorozatot, mint "fikciós drámát". Ennek előzménye az volt, hogy John Major volt brit miniszterelnök "káros és rosszindulatú fikcióként" és "egy hordónyi ostobaságként" minősítette saját hivatali idejének ábrázolását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 15:51
2023. június 7. 11:15
×
×
×
×