eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: mnb.hu

Katalógusban mutatja be kortárs képzőművészeti gyűjteményét az MNB

Csütörtöktől elérhető az MNB Ingatlan Kft. tulajdonában lévő kortárs gyűjteményről készült online katalógus a Magyar Nemzeti Bank (MNB) oldalán.

A Kortárs gyűjtemény online katalógus, amely a magyar kortárs képzőművészet keresztmetszetét hivatott bemutatni, ezen a linken érhető el.

"A gyűjtemény létrehozásával az MNB egyik határozott célja, hogy a nagyközönség mind jobban megismerhesse a hazai kortárs képzőművészet jeles képviselőinek munkáit" - írják. Ennek első állomása, hogy az MNB leányvállalatának, az MNB Ingatlan Kft. tulajdonában lévő műalkotásokról online katalógus készült.

Mint a közleményben felidézik, a gyűjteménygyarapításnál neves művészettörténészek tettek és tesznek javaslatokat, bevonva a hazai kortárs művészekkel foglalkozó galériákat is annak érdekében, hogy a jelenkori magyar kultúra műalkotásaiból reprezentatívgyűjtemény maradhasson fenn az utókornak.

"A kiválasztások során nagy segítségül szolgál a külföldi jegybankok műgyűjtő tevékenysége, hiszen az angol, az osztrák, a belga, a cseh, a német, az észt, a görög, a ciprusi, a finn, az olasz, a luxemburgi, a holland, a spanyol vagy a török jegybank is komoly művészeti értékkel bíró gyűjteményeket mondhat magáénak. Az Európai Központi Bank pedig húsz ország százhetven művészének több száz alkotásából állította össze kollekcióját" - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×