eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Fürjes Balázs/Facebook

Megújult a Böszörményi úti református templom – képek

Jó látni, hogy a budahegyvidéki gyülekezet mert álmodni – fogalmaz Fürjes Balázs a közösségi oldalán.

Istentiszteletek, búcsúztatók, esküvők, koncertek, kulturális rendezvények gyerekprogramok – a kormányzati támogatásból megújult, megszépült Böszörményi úti templomban végre méltó helyet kapnak a budai református családok közösségi alkalmai – írja Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs, aki tegnap, vasárnap harmadik vasárnapján a Budahegyvidéki Református Egyházközség hálaadó istentiszteletén vett részt Gulyás Gergely miniszterrel, Pokorni Zoltán polgármesterrel és Balog Zoltán dunamelléki református püspökkel.

Megszűnt a zsúfoltság – emeli ki az államtitkár, hozzátéve: kibővítették a templomteret, átalakították és felújították a gyülekezeti termet és a cserkészotthont, megvalósult a teljes gépészeti korszerűsítés is. Kicserélték a több mint százéves, rozsdás, rossz állapotú kerítést, és teljesen megújult a templomkert is.

„Jó látni, hogy a budahegyvidéki gyülekezet mert álmodni, tudott tervezni és jutott ereje a megvalósításra is – fogalmaz Fürjes Balázs a közösségi oldalán. – Az építkezés véget ért, de az építő munka folytatódik: Isten dicsőségére, és a budaiak javára, kicsik és nagyok kedvére újult meg ez a templom, ahol mostantól tágasabb térben épülhet, formálódhat, gazdagodhat a közösség.”

Végezetül gyönyörű karácsonyi alkalmakat kívánt a templomban minden ide járó családnak, valamint áldott ünnepeket mindenkinek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×