eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 23: A view of the set displaying 11 works by Pablo Picasso before the Sothebys Picasso: Masterworks From The MGM Resorts Fine Art Collection auction at Bellagio Resort & Casino on October 23, 2021 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Gabe Ginsberg/Getty Images)
Nyitókép: Gabe Ginsberg/Getty Images

Óriási összeget fizettek Picasso festményeiért

Las Vegas-i hotel vált meg a műalkotásoktól.

A Las Vegas-i Bellagio hotel 11 Picasso-festménye és más munkák több mint 100 millió dollárért (31 ezer millió forint) keltek el a szállodában rendezett árverésen.

A Sotheby's rendezte az aukcióját a hotelben, melyet évek óta díszítettek Pablo Picasso (1881-1973) spanyol képzőművész alkotásai. A legnagyobb összeget, 40,5 millió dollárt a művész szerelmét és múzsáját, Marie-Thérese Waltert ábrázoló, 1938-ban festett, Femme au béret rouge-orange (Nő vörös-narancs sapkában) című alkotásért adták,

az ár mintegy 10 millióval haladta meg az előzetes becslést.

Az Homme et enfant (Férfi és gyermek) című nagyméretű portréért 24,4 milliót, a Buste d'homme (Férfi mellkép) című, szintén nagy méretű festményért 9,5 milliót adtak. A kisebb kerámiák - köztük a 2,1 millióért eladott Le Déjeuner sur l'herbe (Ebéd a mezőn) - a becsült ár három-négyszereséért találtak gazdára.

A vevők nevét nem közölte az aukciósház.

Az árverés a Bellagio tualjdonosa, a kaszinókat és szállodákat üzemeltető MGM Resorts azon törekvésének része, hogy hatalmas műgyűjteményébe több olyan alkotást vásároljon, amelyet nők és kisebbségekhez tartozó művészek készítettek.

Az MGM szépművészeti gyűjteménye mintegy 200 művész körülbelül 900 alkotását foglalja magába, köztük olyan kortárs művészekét is, mint Bob Dylan vagy David Hockney.

A gyűjtést a Bellagio korábbi tulajdonosa, a Wynn Resorts korábbi ügyvezetője, Steve Wynn kezdte több mint húsz évvel ezelőtt.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×