eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Giornate degli Autori

Horvát Lili: kampány nélkül egy jó film sem tud utat törni magának

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása képviseli Magyarországot a 93. Oscar versenyben a „nemzetközi film” kategóriában. A rendező azt mondta: bár számítottak a nevezésre, de a kampány szervezése csak most kezdődik.

Titkon számítottak rá, miután sokan rebesgették, köztük a film forgalmazója is, hogy idén komoly esélye van a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotásnak a nevezésre, de miután ez nem egy előre eldöntött dolog, így maguk is izgatottan várták a bizottság döntését – fogalmazott az InfoRádiónak Horvát Lili. A versenytársakra kitérve megjegyezte, bár az alkotások, beleértve sajátját, virtuálisan számtalan fesztiválon feltűntek, nagy részüket még nem látta, így azok számára egyelőre csak címek.

A szűkített listában egyelőre nem gondolkodik, tette hozzá a rendező, éppen elég nagy örömnek tartja, hogy Magyarország, illetve az illetékes bizottság úgy vélte, hogy idén az ő alkotása képviseli a magyar filmet a legerősebben a versenyben. A továbbiakban viszont sok múlhat azon, hogy milyen lesz a tengerentúli forgalmazás, és milyen kampányt tudnak folytatni. Tehát

nem kizárólag azon múlik a dolog, hogy valójában milyen a film, vagy a többi versenyző.

Mint mondta, bár a kampányhoz nem sokat ért, de majd igyekeznek ebbe is gyorsan beletanulni, a legfontosabb, azonban, hogy eljusson egyáltalán az az információ az emberekhez, akik erről szavaznak, hogy létezik ez a film. Hiszen egyáltalán nem evidens, tekintve, hogy rengeteg a cím, hogy mindet megnézik egyesével. Hogy mindehhez milyen kampányt kell kialakítani, az majd csak a következőkben fogják kialakítani, amiben elsősorban a Nemzeti Filmintézet tanácsaira fognak hagyatkozni, de Enyed Ildikót is meg fogják kérdezni, mik a tapasztalatai.

Az már biztos és publikus, hogy a Felkészülés Kairóban még versenyezni fog decemberben, amit további erős fesztiválok követhetnek, miközben már több országban is értékesítette a forgalmazó, köztük Ausztráliában, Svájcban, Romániában és Spanyolországban is.

Horvát Lili végezetül megismételte: a további sikerek egy jó kampányon és magán a film értékén együttesen múlhatnak, vagyis „olyan forgatókönyv nincsen, hogy egy jó film kampány nélkül utat tör magának”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×