eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A díjazottak a színpadon a Prima Primissima díjátadó gáláján a Művészetek Palotájában 2012. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az idén nem adják ki a Prima Primissima díjakat, alternatív elismerés lesz

Csaknem hatszáz jelölés érkezett, de a koronavírus-járvány miatt idén nem osztják ki a díjakat, hanem tíz, a pandémia miatt hátrányos helyzetbe került szervezetet díjaznak.

A Prima Primissima Alapítvány 2020 nyarán felkérte a kuratóriumi tagokat, a szakmai testületek tagjait, az elmúlt évek Prima- és Prima Primissima-díjazottjait, a támogatókat és társalapítókat, a VOSZ megyei elnökeit, illetve a kategóriák érdekvédelmi, szakmai és civil szervezeteit, hogy küldjék meg szakmai ajánlásaikat. Mint az alapítvány közleményéből kiderül, az idén is csaknem hatszáz jelölés érkezett az elismerésre.

A díjátadót hagyományosan minden év decemberének első péntekén rendezik meg a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, de a koronavírus-járvány miatt az idei esemény elmarad, a hatályos kormányrendelettel összhangban és a társadalmi felelősségvállalás jegyében nem szervezik meg a rendezvényt. A díjakat sem ítélik oda, az idén beérkezett jelöléseket 2021-ben fogják figyelembe venni.

A Prima Primissima Alapítvány ennek ellenére segíteni kívánja a magyar kulturális életet, ezért egy alternatív elismerési rendszert alakított ki: tíz szervezetet ismernek el, amely valamilyen hátrányos helyzetbe került a világjárvány miatt.

Az elismerést olyan szervezetek kaphatják meg, amelyek a ”kulturális-, művészeti- és tudományfejlődés” kategóriáinak megfeleltethetők, illetve lehet bármilyen „iskola, műhely, közösség”. Fontos kritérium, hogy érvényesüljön a „legjobb a legjobbak közt” alappillér, hogy összhangban legyen a Prima Primissima céljaival, valamint, hogy a pandémia miatt a jelölt szervezet valamilyen módon hátrányos helyzetbe került. A szervezeteket nem sorolják kategóriákba.

Az új szempontrendszer alapján ismételten felkérték a jelölésre jogosultakat, hogy küldjék el javaslataikat. A beérkezett jelöléseket decemberben bírálja el az alapítvány kuratóriuma, és az elismeréseket még lehetőség szerint a 2020-as évben ki is fizetik. Minden díjazott 15 millió forintot kap, a legszűkebb körű vagy online átadás módjáról még egyeztetések folynak.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×