eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Gryllus Dániel zenész, a Kaláka együttes vezetője. A felvétel 2011. március 30-án a Budapest Szállóban készült.
Nyitókép: MTI Fotó: Földi Imre

Ferenczi György, Sebestyén Márta és Palya Bea is fellép Gryllus Dániel nagykoncertjén

Az idősebbik Gryllus testvér betöltötte hetvenedik életévét, őt ünnepelve rengetegen megfordulnak szerdán a Várkert bazár színpadán.

Szűletésnapi koncertje lesz Gryllus Dánielnek, a Kaláka együttes alapítójának szerda este a Várkert bazárban. Bár eredetileg áprilisban lett volna a koncert - a tényleges születsésnaphoz időzítve -, azt akkor a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani.

"Nagyon örülök, hogy lehet koncertet most, október 28-án" - mondta a 70 esztendős ünnepelt az InfoRádióban.

Nem nehéz kiszámolni, mivel a Kaláka nemrég volt 50 éves, Gryllus Dániel felnőtt életét szinte teljes egészében a Kalákával élte le. De van még egy vicces egybeesés:

a pótidőpont öccse, Vilmos születésnapja.

"Úgyis mindig kevernek minket" - jegyezte meg.

A szerdai koncert egy olyan esemény lesz, amelyet a művész leginkább "szerzői estként" tudott leírni.

"Két külön anyag szerepel, az első részben egy bibliai lemez, amelynek Somogyi Zoltán írta a verseit Tíz példázat címmel, Jézus történetei elevenednek meg a ma hangján. Smidéliusz Gábor segít énekelni. A második részben aztán nagyon sokan énekelnek majd,

Palya Bea, Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Szirtes Edina Mókus, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Both Miklós és Ferenczi György.

Ők pedig még csak az énekesek, és lesz mögöttünk egy 10 tagú, alkalmilag összeállított szólistagárda."

Saját bevallása szerint ezt az "egészet" annak köszönheti, hogy annak idején, amikor 60 éves lett, Samu fia "A teljesség felé" szólólemezét meghangszerelte úgy, hogy a barátaival elő tudja adni az ünnepelt.

"Azt hittük, hogy ez egy alkalmi dolog lesz tíz évvel ezelőtt, aztán azóta ez a tizenharmadik előadása. Ahhoz képest, hogy milyen bonyolult egy ilyen apparátust egyeztetni, ez nagyon nagy szám" - tette hozzá Gryllus Dániel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×