eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Nem bírja a csöndet a KGB, húsz év után újra együtt

A Kisváros sorozatból is ismert együttes egy hét múlva Budapesten koncertezik.

Csaknem két évtized szünet után újjáalakult a KGB zenekar. A Karthago együttesből ismert Kiss Zoltán Zéro projektje, amely sokáig a Kisváros című tévésorozatban szerepelt, két új taggal kiegészülve szeptember 12-én Budapesten lép fel.

A KGB 1992 őszén alakult, amikor Kiss Zoltán Zéro basszusgitáros és Gidófalvy Attila billentyűs, a Karthago és a Fáraó együttes két tagja felkérést kapott a Kisváros című televíziós sorozat zenéjének elkészítésére. A csapat első sikerét 1993 tavaszán érte el, amikor Őrült nyár című dalával bekerült a Mitax-Organ Pop-Rock fesztivál döntőjébe.

Az országos ismertséget az 1993 nyarán debütáló Kisváros-sorozathoz készített főcímzenék - Az én városom, Nincs Üzenet, Sose múljon el - és a számos betétdal hozta meg. A KGB tagjai hét alkalommal - magukat alakítva - szerepeltek is a szériában. A Kisváros 2001-ben fejeződött be, a nyolc év alatt a nézők kétszáz részt láthattak.

A filmzenével három KGB-lemez jelent meg és több videoklip készült. Kiss Zoltán Zéro zeneszerző, szövegíró, énekes és basszusgitáros nemrég döntött úgy, hogy egy megújult formációval ismét életre hívja a KGB-t.

Az új, trió felállásban Kiss zenésztársa Kelemen Tamás, az Emelet gitárosa, valamint Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers frontembere, aki 2019-től a KGB-Kisváros produkció akusztikus gitárosa. Mint írták, Zéro és Kelemen évek óta együtt zenél a Fáraó együttesben is.

A három zenész első alkalommal lesz látható együtt a színpadon a 20. Őrmező Ünnepe Fesztiválon, a tervek között egy turné is szerepel.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×