eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Zenekari próba – Ákos és zenésztársai a Karanténnaplóban

A hetente jelentkező Karanténnapló most szombati adásában egy zenekari próbába leshetnek be a nézők, ahol Ákosék hosszú idő után először újra együtt zenélnek, és az elmaradó koncertekért kárpótlásul az év végi Aréna-koncertre invitálnak. A premier szombat este nyolctól az infostarton is élőben látható.

Kovács Ákos a járványhelyzetben is folyamatosan egyedi tartalmakat kínál a rajongóinak a YouTube-on: szerdánként egy-egy koncertfilmjét teszi elérhetővé, szombatonként pedig házi stúdiójából jelentkezik exkluzív felvételekkel. A hétvégi Karanténnaplókban házi zenélés és irodalom váltogatja egymást, most ismét a zene van soron.

"Hosszú idő után először fogadtam a zenekarom tagjait a stúdióban, és a távolság szigorú betartásával végre közösen próbáltunk" – mondta az InfoRádióban az előadóművész, és elárulta, a dobos, Bánfalvi Sándor kicsit korábban érkezett, így vele kettesben is muzsikált.

Ákosék hiába indultak neki az idénynek most is betáblázott koncertnaptárral, a járványhelyzet felülírta az egészet, majdnem minden betervezett előadást jövőre kell halasztani – egy kivétellel.

"Nem akarunk lemondani a közönséggel való találkozás lehetőségéről, ezért meghirdettük a szokásos év végi Aréna-koncertünket december 12-re. Ennek jegyében találkozott a banda a stúdiómban, és az új, már dupla platinalemezes albumról, az Időszigetről játszunk dalokat" – árult el részleteket Ákos a szombat este nyolctól látható adásról. Hozzátette: "olyan szituációba kerülhet a néző, mintha ott lenne velünk a próbateremben, és látja, hogy zajlik egy próbafolyamat".

A többi idei előadásra jegyet váltóknak sem kell aggódniuk, az összes helyszínnel tárgyalnak, és a koncertek nagy többségét meg lehet majd menteni, a már megváltott jegyek a jövő évi időpontokra lesznek érvényesek, illetve vissza is válthatók.

"Ez a furcsa helyzet sok mindenre lehetőséget ad, hogy az ember átértékelje az élet ajándékait és talán a csapásait is. Az emberben ritkán fogalmazódik meg, talán csak egy ilyen különleges helyzetben, hogy hiányoznak a zenésztársak, hogy jó együtt lenni, és hiányzik az értelmes tevékenység vagy a próba" – mondta a felvételről Ákos, és hozzátette, ezzel az érzéssel nincs egyedül. Az adás felvétele után a zenésztársai egyenként felhívták, és ugyanezt mondták. Mind úgy gondolták, ugyan az idei turnéállomások elmaradnak, mégis érdemes volna összejönni gyakrabban.

A zenész beszélt arról is, hogy reméli, a járványhelyzet elmúltával nem ugyanott folytatódik az élet, mint annak előtte. "Az ember teljesen másképp áll az élet lehetőségeihez, a rögösebb szakaszokhoz és a nagy örömökhöz is. Ez a furcsa, korlátos helyzet talán arra tanít minket, hogy érdemes értékelni az életet. Nem véletlenek vagyunk, és az egész lét ajándék. Jó hálásnak lenni, értékelni a meglevőt, az értékes emberi kapcsolatokat az életünkben, amiket egyébként hajlamos az ember készpénznek venni. Talán másképp tekintünk majd egymásra, a lehetőségeinkre és a korlátainkra" – beszélt a reményeiről.

A visszajelzésekből pedig arra következtet, hogy a nehéz időszakban talán tudott segíteni, némi fogódzót nyújtani a Karanténnapló adásaival, mint fogalmazott, "az elképzelésem, úgy érzem, elérte a célját", az emberek szerették, örömmel nézték-hallgatták.

A terveiről annyit mondott, a most szombati adás után egyetlen epizód van még hátra a Karanténnaplóból, ez ismét irodalom lesz: „Exkluzív műsor: egy saját novellát fogok elmondani, amely eddig sehol másutt nem hangzott el."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×