eur:
387.95
usd:
358.3
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
Gyalogosok a járműforgalom lezárt Szabadság hídon 2018. július 14-én. A hidat július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Rájöttek a jezsuiták, mire is jó a lezárt Szabadság híd

Sajgó Szabolcs, a Párbeszéd Háza igazgatója, jezsuita szerzetes katolikus szentmisét tart a hídon július 28-án délelőtt 10-kor.

Idén is lesz Szabihíd, amikor július négy hétvégéjén a gyalogosok vehetik birtokba a fővárosi Szabadság hidat. Az egyik nap délelőttjét kihasználva, július 28-án Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes szabadtéri misét hirdetett a hídra délelőtt 10 órára.

"Három évvel ezelőtt júliusban a Szabadság híd le volt zárva, és akkor Budapest fiataljai hatalmas örömmel birtokba vették a főváros támogatásával, a Valyo, vagyis a Város és Folyó önkéteseinek segítségével. Július valamennyi hétvégéjén péntek éjféltől vasárnap éjfélig szünetel a közúti forgalom. Mindenkit biztatnak, hogy saját maga is szervezzen eseményeket, mert bár lesznek központi szervezésű programok is, Budapest lakossága, elsősorban a fiatalok úgy vehetik saját használatba a hidat, hogy az élmény lesz mindenkinek" - fejtette ki az InfoRádióban Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, katolikus pap.

Őt a szervezők keresték meg azzal, hogy milyen szép lenne, ha július 28-án, az utolsó lezárt napon egy szentmisével búcsúztatnák el ezt az időszakot.

"Boldog örömmel igent mondtam rá, hiszen mindennek, ami a közösséget erősíti ebben az atomizálódott világban, jó, ha prioritást adnak" - tette hozzá Sajgó Szabolcs, aki szerint minden fontos, ami az egész embert szolgálja, segít a valódi identitását megtalálni, ezért reméli, hogy

mindenki, aki ott lesz, úgy ünnepel, hogy az a benne lévő jót fogja növekedésre serkenteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Össztűz alatt Olaf Scholz – már a saját párttársai is támadják

Nemcsak az ellenzéki konzervatívok, hanem a kormánykoalíció három pártjának parlamenti frakciói is sürgetik Olaf Scholz kancellárt, hogy áldását adja a legkorszerűbbnek számító Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő szállítására. Kijevből csatlakozott a "táborhoz" Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere. A kancellár továbbra is hajthatatlan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×