INFORÁDIÓ
2023. február 8. szerda
Aranka

szabadság híd

szentmise

katolikus

jezsuita

sajgó szabolcs

Gyalogosok a járműforgalom lezárt Szabadság hídon 2018. július 14-én. A hidat július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak.

Rájöttek a jezsuiták, mire is jó a lezárt Szabadság híd

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Sajgó Szabolcs, a Párbeszéd Háza igazgatója, jezsuita szerzetes katolikus szentmisét tart a hídon július 28-án délelőtt 10-kor.

Idén is lesz Szabihíd, amikor július négy hétvégéjén a gyalogosok vehetik birtokba a fővárosi Szabadság hidat. Az egyik nap délelőttjét kihasználva, július 28-án Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes szabadtéri misét hirdetett a hídra délelőtt 10 órára.

"Három évvel ezelőtt júliusban a Szabadság híd le volt zárva, és akkor Budapest fiataljai hatalmas örömmel birtokba vették a főváros támogatásával, a Valyo, vagyis a Város és Folyó önkéteseinek segítségével. Július valamennyi hétvégéjén péntek éjféltől vasárnap éjfélig szünetel a közúti forgalom. Mindenkit biztatnak, hogy saját maga is szervezzen eseményeket, mert bár lesznek központi szervezésű programok is, Budapest lakossága, elsősorban a fiatalok úgy vehetik saját használatba a hidat, hogy az élmény lesz mindenkinek" - fejtette ki az InfoRádióban Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, katolikus pap.

Őt a szervezők keresték meg azzal, hogy milyen szép lenne, ha július 28-án, az utolsó lezárt napon egy szentmisével búcsúztatnák el ezt az időszakot.

"Boldog örömmel igent mondtam rá, hiszen mindennek, ami a közösséget erősíti ebben az atomizálódott világban, jó, ha prioritást adnak" - tette hozzá Sajgó Szabolcs, aki szerint minden fontos, ami az egész embert szolgálja, segít a valódi identitását megtalálni, ezért reméli, hogy

mindenki, aki ott lesz, úgy ünnepel, hogy az a benne lévő jót fogja növekedésre serkenteni.

Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Mise a Szabadság hídon - Sajgó Szabolcs
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018