eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Youtube.com

Visszavonul a 90 éves karmesterlegenda, de nem akarja kimondani

Szeptemberben Luzernban teszi le a pálcát a holland Bernard Haitink.

Különleges módon jelentette be visszavonulását a 90 éves karmesterlegenda, a holland Bernard Haitink. A Fidelio.hu összeállításában olvasható, 65 év után, szeptember 6-án Luzernben búcsúzik.

2018 júniusi, koncert közbeni esése után idén januárban ugyanis még azzal nyugtatott mindenkit, hogy "szabadságra megy", ám most egy holland lapnak elárulta, "hazai pályán" - az amszterdami Concertgebouw-ban - június 15-én utoljára vezényel (műsoron: Bruckner VII. szimfóniája - ezzel kezdődött 65 éves karmesterkarrierje), ezt követi a luzerni búcsú.

"Azért mondtam azt, hogy szabadságot veszek ki, mert nem akarom azt mondani, hogy abbahagyom" - mondta a lapinterjúban Haitink, aki legutóbb 27 évig állt a királyi zenekar élén - velük 1509 koncerten van túl -, de dirigált Münchenben, Chicagóban, Londonban és Berlinben is.

"Ha az ember könnycseppet hullat, akkor azt tegye egyedül" - fogalmazott egyszerűen búcszkodás helyett; "nem muszáj már" vezényelnie, vélekedett.

Amszterdam és Luzern között nyáron az Európai Kamarazenekart és a Bécsi Filharmonikusokat vezényli, tisztelői Salzburgban, Londonban is láthatják még.

Nyugdíjasként feleségére bízza majd időbeosztását, és rengeteget szeretne még olvasni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×