eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
London, 2015. december 16.Az alkotás Chewbacca karakterét megformáló brit származású amerikai színész, Peter Mayhew (b) és Harrison Ford amerikai színész érkezik a Star Wars – Az ébredő Erő (Star Wars - The Force Awakens) című filmjük nagy-britanniai premierjére Londonban 2015. december 16-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Meghalt Chewbacca megformálója

Elhunyt Peter Mayhew veterán hollywoodi filmszínész, Chewbacca alakítója a Csillagok háborúja című filmek több epizódjában - közölte a családja.

A nagy-britanniai születésű Mayhew-t 74 éves korában érte a halál texasi otthonában.

Mayhew 1977-ben Londonban mint statiszta kezdte színészi pályafutását, de már abban az évben, az első Csillagok háborúja filmben ő bújhatott bele Chewbacca bőrébe. Így volt ez az eredeti trilógia további két részében, a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is. Ezután egy betegség kerekesszékhez kötötte, de felgyógyult, és a harmadik trilógia első filmjében, Az ébredő Erőben, amely 2015-ben jelent meg, ismét a 220 centiméteres brit alakíthatta a főszereplő, Han Solo társát. A legutóbb - 2017-ben - megjelent film, Az utolsó Jedik elkészülténél tanácsadóként segítette Chewbacca új megszemélyesítőjét, a finn Joonas Suatomót.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×