INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

louvre

leonardo da vinci

párizs

Hatalmas dobásra készül a Louvre, de nem láthatja mindenki

Hatalmas dobásra készül a Louvre, de nem láthatja mindenki

Infostart / MTI

Kizárólag előzetes időpontfoglalással lesz látogató a nagyszabású Leonardo da Vinci-kiállítás, amely ősszel nyílik a párizsi Louvre-ban a reneszánsz festő születésének 500. évfordulója alkalmából.

Az intézmény rendkívüli érdeklődésre számít és elejét akarja venni a tolongásnak, amely akadályozná a művek megtekintését - derül ki a Louvre közleményéből. Az előjegyzési kötelezettség minden látogatóra vonatkozik, azokra is, akik valamilyen jogcímen ingyenes belépésre jogosultak.

Az online időpontfoglalás június 18-án indul, négy hónappal a kiállítás megnyitása előtt.

Nem ez az első eset, hogy a Louvre kötelezővé teszi az előjegyezést, ilyen már érvényben volt a tavalyi Vermeer-kiállítás esetében is, de ilyen korán még sosem helyezték üzembe a foglalási rendszert. A Leonardo da Vinci-kiállítás az év egyik nagy művészeti eseményének számít Párizsban. A tárlatra olasz és más európai múzeumoktól kölcsönöznek műveket.

Leonardo da Vinci élete utolsó három évét Franciaországban élte le, Touraine vidékén, I. Ferenc francia király meghívására. Tavaly 10,2 millió, napi átlagban 30 ezer látogató kereste fel a Louvre múzeumot.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018