INFORÁDIÓ 
2019. október 18. péntek
Lukács

havas ágnes

andy vajna

film

kultúra

Budapest, 2015. december 31.  Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója interjút ad a Magyar Távirati Irodának Budapesten 2015. december 14-én. MTI Fotó: Marjai János

Kiderült, mi lesz Andy Vajna filmügyi biztosi pozíciójával

InfoRádió

Nem lesz új filmügyi kormánybiztos - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

A kormány feladata arról dönteni, hogy Andy Vajna halála után kinevez-e új filmügyi biztost - mondta Havas Ágnes. "Mivel a kormánybiztos a Miniszterelnökséghez tartozott, ezért velük volt erről egyeztetés, kikérték a véleményemet, de akkor is elmondtam, hogy ez nem az én döntésem lesz. Ha olyan szakembert találnak, aki napi 12-14 órát dolgozik, felkészült szakmailag, és segíteni tudja azt a munkát, amit az egész filmszakma végez Magyarországon, akkor azzal együtt fogok tudni működni.

A döntés mégis az lett, hogy nem lesz kormánybiztos"

- mondta Havas Ágnes.

Korábban a Filmalap vezérigazgatója a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságába tagnak kérte fel Divinyi Réka forgatókönyvírót, Fekete Ibolya rendezőt, valamint helyettes tagnak Zágoni Bálint dokumentumfilm rendezőt, forgatókönyvírót, filmtörténészt, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetőjét. A változtatást Andy Vajna filmipari kormánybiztos halála, valamint Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Medveczky Balázs televíziós szakember helyettes tag lemondása indokolta.

Andy Vajna január 20-án hunyt el, a kormánybiztos hamvainak egy részét Budapesten, a Fiumei úti sírkertben, másik részét Los Angelesben helyezték örök nyugalomra.

A teljes egyórás beszélgetést az InfoRádióban a szerda este hat órakor kezdődő Aréna című műsorban hallhatják.

Nyitókép: Marjai János

Kapcsolódó hang

Aréna előzetes - Havas Ágnes: nem lesz új kormánybiztos
 


A címlapról ajánljuk

Itt a vörös kód

Megugrott a súlyos, valamint halálos kimenetelű balesetek száma, ezért figyelmeztetik a közlekedőket...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018