eur:
394.24
usd:
366.4
bux:
71939.43
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megtalálták Andy Vajna utódját

Három új tag került be a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságába.

Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója a testület tagjának kérte fel Divinyi Réka forgatókönyvírót, Fekete Ibolya rendezőt, valamint helyettes tagnak Zágoni Bálint dokumentumfilm rendezőt, forgatókönyvírót, filmtörténészt, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetőjét. Az újonnan kinevezett tagok megbízása két évre szól - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A változtatást Andy Vajna filmipari kormánybiztos halála, valamint Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Medveczky Balázs televíziós szakember helyettes tag lemondása indokolta.

Hegedűs Bálint a Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatójaként tovább folytatja tevékenységét, Medveczky Balázs más irányú elfoglaltságai miatt márciustól nem tudja vállalni a helyettes tagságot.

A Filmszakmai Döntőbizottságot így Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fekete Ibolya filmrendező, Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint, egyetemi tanár, az ELTE Filmtudomány tanszékének vezetője alkotja, míg a helyettes tag Zágoni Bálint, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×