eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelős kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülő zenés romantikus film forgatásán a fővárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Volt felesége és sztárok is elbúcsúztak Andy Vajnától

Az Egyesült Államokban is eltemették a filmproducert.

Zárt körben vettek végső búcsút Andy Vajnától a Los Angeles-i Pierce Brothers Westwood Village Memorial Parkban. A Blikk úgy tudja, a szertartásra hollywoodi sztárok is kaptak meghívást, így vélhetően ott volt régi barátja, Antonio Banderas és Sylvester Stallone, Kurt Russell, valamimt a budapesti temetésen beszédet mondó Arnold Schwarzenegger is.

A producer és kormánybiztos barátja, Leslie Mandoki is részt vett az amerikai temetésen.

"Nem sokkal a budapesti búcsúztatás után kaptam az értesítést Andy amerikai cégének illetékesétől, és úgy alakítottam a februári, Los Angeles-i programomat, hogy a kinti temetésén is részt tudjak venni. Méltónak érzem, hogy Andy hamvainak egy része Los Angeles földjébe kerül, hiszen forradalmasította a hollywoodi filmgyártást" - mondta a Blikknek Mandoki, aki zenei produceri minőségében repült Los Angelesbe, a Disney filmstúdió meghívására.

A Los Angeles-i búcsúztatáson részt vett a filmproducer első felesége, Cecilia Mong is - írta a Bors.

Andy Vajna január 20-án hunyt el, a kormánybiztos hamvainak egy részét Budapesten, a Fiumei úti sírkertben helyezték örök nyugalomra. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott.

Andy Vajna 2013 nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×