eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Furkó Kálmán, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke (j) adja át a győztesnek járó serleget a férfiak full kontakt küzdelmeinek 90 kilogram feletti súlycsoportjában első helyen végzett martfűi Kovács Sándornak Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban 2010. április 10-én, ahol Szolnok Kupa elnevezéssel nyílt felnőtt kyokushin karate országos bajnokságot rendeztek 29 klub 88 sportolójának részvételével.
Nyitókép: MTI/Bugány János

Könyvet írtak az első magyar szamurájról

Furkó Kálmán körül már nem ez volt az első könyvírási kísérlet, de az első sikeres.

Könyvet írtak Furkó Kálmánról Az első szamuráj címmel. A 8. danos kiokusin karate mester, nyugalmazott honvéd ezredes életét, pályáját feldolgozó könyv szerzője L. Murányi László a Szoljon.hu portálnak elmondta, tartott az írástól, mert Furkó Kálmán nehéz ember hírében áll.

"Ez nyilván így is lehet, hiszen azt, amit elért a pályáján, jelentős részben a makacsságának, az öntörvényűségének, keménységének köszönheti" - mondta el. Hozzátette, még írás közben is benne volt a félsz, hogy abba kell hagynia az egészet, hisz korábban már nem akárkik fogtak neki a könyvírásnak Furkóról: Garamvölgyi László egykori rendőrségi szóvivő és Kalmár Árpád, a karateszövetség általános alelnöke, utóbbi korábbi Furkó-tanítvány;

a munkát azért kellett abbahagyni, mert Furkó túl pozitívnak értékelte az írást magáról.

Az öthónapos munka végén a szerző átküldte az írást Furkó Kálmánnak, aki csak két módosítást kért az egész kéziratban. Úgy véli, jól összeszedték a róla szóló információkat, ami igen nagy elismerés a részéről.

A karatés világot azonban felkavarta a könyv, az ismert előzmények után 44 ezer emberhez már annak is eljutott a híre, hogy a könyv születőben van, a japán szavak magyar írásmódja miatt pedig a sportágbeliek felhorgadtak - a sportújságíró-szakmát a szerző szerint viszont hidegen hagyta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×