INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

ariana grande

slágerlista

beatles

Washington, 2018. március 24. Ariana Grande amerikai énekesnő fellép a fegyvertartás szabályainak szigorítását követelő, Menet az életünkért címmel rendezett felvonuláson Washingtonban 2018. március 24-én. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A Beatles óta nem történt ilyen a zenében

Infostart / MTI

Ariana Grande elérte a Beatles slágerlista-rekordját: az amerikai énekesnőnek három dalával sikerült a Billboard amerikai slágerlista három első helyét egyszerre elfoglalnia.

Ezzel a liverpooli legendás zenekar több mint 50 évvel ezelőtti teljesítményét érte el a 25 éves Grande.

A Billboard amerikai zenei magazin slágerlistáján Grande a 7 Rings, a Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored és a Thank U, Next című dalaival került az élre. A Billboard Hot 100 több mint 60 éves történelmében Ariana Grande és a Beatles voltak az egyedüli művészek, akiknek sikerült egyszerre három dobogós helyet is elfoglalniuk.

A Beatles ezt a teljesítményt 1964-ben nyújtotta a Can't Buy Me Love, a Twist and Shout és a Do You Want to Know a Secret című dalaival.

Ariana Grande ugyanakkor egy újabb rekordot is felállított a lista első 40 helyezettje között szereplő dalainak számával: ő az első női előadó, aki ott

11 dallal képviselteti magát.

Thank U, Next című albuma összes dala az első 40 között szerepel.

Az eddigi rekordot Cardi B rapper tartotta, akinek tavaly áprilisban 9 dala jutott a Billboard top 40-es listájára.

A magazin a streamingelési adatok, a dalok rádiós lejátszása és az internetes eladások alapján állítja össze listáját. A Billboard Hot 100 az Egyesült Államok hivatalos slágerlistájának számít.

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018