eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pxhere

Oscar-jelölt alkotások töltik meg a magyar mozikat csütörtöktől - heti ajánló

Egy Cannes-ban ünnepelt libanoni film és egy gyerekeknek szóló Lego-animáció is érkezik a héten.

Jorgos Lantimosz, A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása rendezője ezúttal nem saját forgatókönyvből dolgozott, és egy igazi kosztümös filmet forgatott. A kedvenc tíz Oscar-jelölést zsebelt be, és ezzel - Alfonsó Cuarón Roma című filmjével - a lista élén áll. A XVIII. századi Angliában játszódó történet Anna királynő és két kegyeit kereső nő különös érzelmi háromszögének története.

Lantimosz alkotása - korábbi filmjeihez képest - meglepően közönségbarát alkotás, amely kiváló lehetőséget biztosít a főszereplők, Emma Stone, Rachel Weisz és Olivia Coleman számára, akik élnek is ezzel, így lenyűgöző alakítások sorát vonultatja fel a film.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége - a beszámolók szerint - negyedórás ovációval fogadta a libanoni rendező, Nadine Labaki új filmjét. A Kafarnaum - A remény útja a legjobb idegen nyelvű filmek Oscar-jelöltjei közt is szerepel.

A történet egy kisfiúról szól, aki beperli szüleit, mert véleménye szerint felelőtlenül adtak életet neki. Egy megható emberi történet, amelyet a kritikusok többsége gyönyörű, szívhez szóló drámaként jellemzett.

A Szerelmünk napjai egy időutazós romantikus vígjáték, amelyben a főhős eltökéli, hogy visszahódítja a barátnőjét, mégpedig úgy, hogy kijavítja a kapcsolatukban korábban elkövetett hibáit.

Az Oscar-díjra jelölt kisfilm alapján készült produkció egy humort sem nélkülöző bájos történet arról, hogy lehet-e valamit tökéletesen csinálni. Az ImDb-n azonban alig 5 pont fölött áll Andrew Bowler filmje, ami nem ígér túl sok jót.

A héten mutatják be A csodagyerek című horrorfilmet is.

Az ördögűzős sztorikat idéző történetben egy nyolcéves kisfiú testébe költözik valamilyen idegen szörnyeteg.

A korábban rövid- és dokumentumfilmet jegyző Adina Pintilie első nagyjátékfilmjének premierje a tavalyi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A Ne érints meg! Európai Filmdíj-jelölést is kapott Az év felfedezettje kategóriában. A történet egy az érintéstől ódzkodó nő terápiáját, intimitáskeresését mutatja meg a valóságot és a fickiót olykor összemosó történetben.

A Szavak nélkül című francia vígdráma egy munkamániás, érzéketlen férfiról szól, akinek agyvérzése után alapjaiban kell újragondolnia az életét, és megtanulnia helyesen használni az olykor zavarosan felrémlő szavakat. A kissé romantikus és korántsem újszerű történet nem nélkülözi persze a tanulságokat és a családi összeborulást sem, de az előzetes alapján igazán szerethető film.

A héten érkezik a magyar mozikba a Lego-kaland folytatása, amely a minden szupi-szuper időszaka utáni szétesésről szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×