eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Grincstől Mary Poppinsig - családi filmek ajánlója

Számos családi filmet vetítenek a mozikban – ezek jelentős része a karácsonyi hangulatot idézi, de akadnak más animációs alkotások is, amiket közösen nézhet meg a család.

November végén mutatták be a Disney új karácsonyi moziját, A diótörő és a négy birodalom című alkotást, amelyet Hoffmann meséje ihletett, és Csajkovszkij balettjének jellegzetes dallamai is helyet kaptak benne. A történet szerint a hópelyhek, az édességek és a virágok birodalma hű a nevéhez, viszont a vidámság birodalmának kormányzója, Rőt anyó és hűséges egerei a háború veszélyével fenyegetnek.

Egy karácsonyi álomba csöppenő kislánytól várják a megoldást, aki harcba indul a birodalom megmentéséért, ám az előzetes is inkább kalandfilmeket idéz, mint karácsonyi hangulatot. A színészekre azonban nem lehet panasz: Helen Mirren, Keira Knightley és Morgan Freeman is játszik a filmben.

Grincs, a karácsonygyűlölő különös zöld szőrmók történetét a magyar közönség kevésbé Dr. Seuss könyvéből, mint inkább a Jim Carrey-vel készült korábbi filmváltozatból ismerheti. A minyonos filmeket is jegyző Illumination azonban most elkészítette a mese animációs változatát.

A karácsony ellopására vállalkozó antipatikus főhős hangja az amerikai változatban Benedict Cumberbatch - a magyar szinkronban Nagy Ervin.

A héten érkezik a magyar mozikba a Mary Poppins visszatér. A hat Oscar-díjat bezsebelt Julie Andrews-zal készült film története után járunk több mint húsz évvel, amikor a Banks család ismét segítségre szorul, és az egykori dadus természetesen azonnal ott terem.

Emily Blunt tűnik fel Mary Poppins szerepében, a filmet pedig a musical műfajában már bizonyított Rob Marshall rendezte.

A karácsony mentőakció című francia filmben a lebetegedett manók miatt kerül veszélybe a karácsony. A Télapó így kénytelen az északi sarkról elindulni, hogy patikát keressen. Alain Chabat morcos Télapója mellett az igazán szerethető Audrey Tautou játssza Télanyót.

Decemberben került mozikba a Berg Judit a Nádtenger lakóinak téli életéről szóló meséje, a Lengemesék 2., illetve még mindig műsoron van az Apróláb, amely a magashegyekben élő jetik és egy odatévedő kutató különös barátságáról szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×