INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

széchenyi zsigmond

hertelendy margit

dokumentumfilm

afrika

Film készül a legendás magyar vadászíró életéről

Film készül a legendás magyar vadászíró életéről

Nagyszabású dokumentumfilm készül az idén 120. éve született Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó és vadászíró életéről. Lajos Tamás producer elmondta, a film elkészítéséhez eredeti fotódokumentációt, amatőr filmanyagot, érdekes naplórészleteket is felhasználnak.

„Generációk sokaságának fiatalkori élménye és olvasmányélménye azok az emblematikus könyvek, amikből több mind másfél millió példány kelt el” – fogalmazott a producer, aki szerint Széchenyi Zsigmond irodalmi munkássága annyira fontos és érdekes, hogy komoly filmes feldolgozást érdemel.

Széchenyi Zsigmond négy kontinensen vadászott, a készülő film az író utolsó afrikai szafariájának apropóján mutatja be a teljes életművet. Lajos Tamás elárulta: rengeteg érdekes felvételt készítettek Afrika nemzeti parkjaiban és más területein, továbbá a szerző özvegye, Hertelendy Margit férje egész életművére és hagyatékára felhasználási lehetőséget adott.

Az 1964-es utolsó expedícióra Széchenyi Zsigmondot felesége is elkísérte, aki fotózott és videókat is készített, a felvételek is hangsúlyos szerepet kapnak a filmben – emelte ki a producer.

„Egy egészen fantasztikus fotóhagyaték maradt Széchenyi Zsigmond után”

– mondta Lajos Tamás, hozzátéve: a több ezer darab, kiváló minőségű fotót – melyet ugyancsak felhasználnak a filmben – szintén Hertelendy Margit készítette.

A film várhatóan 2019 szeptemberében debütál majd. Az alkotók 80 millió forintos költségvetéssel gazdálkodnak, amely dokumentumfilmnél jelentős összegnek számít a producer szerint.

Kapcsolódó hang

Film készül a magyar vadászíró életéből
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018