eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A közönség a brit Enter Shikari együttes koncertjén Sopronban, a 25. VOLT Fesztivál harmadik napján, 2017. június 30-án.
Nyitókép: Mohai Balázs

Összművészeti lesz a ma kezdődő VOLT Fesztivál

Az előzetes jegyeladások alapján legalább 150 ezer látogatóra számítanak a ma kezdődő ötnapos rendezvényen a szervezők, akik több kényelmi szolgáltatást is bevezettek, hogy megelőzzék a sorban állást.

A Depeche Mode koncertjével nyílik meg ma a 26. VOLT Fesztivál a soproni Lővér kempingben. Erős nap lesz a mai, nyitónap is a brit popegyüttessel, de a csütörtöki is, hiszen a heavy metált játszó angol Iron Maiden koncertjére elővételben elkelt az összes napijegy, vagyis telt házas nap várható.

Fellépők

Az idei VOLT fő fellépője az Iron Maiden és a Depeche Mode mellett az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki lesz, de a külföldi előadók mellett több mint 120 magyar zenekar is koncertet ad az öt nap alatt. A V4-es magyar elnökség alkalmából a nyitónapon egy cseh, egy szlovák és egy lengyel zenekar is fellép Sopronban, a Nagy-Szín-Pad! verseny döntősei a három ország fesztiváljain vendégszerepelnek. A korábbi évektől eltérően a két nagyszínpadon idén nem felváltva, hanem párhuzamosan adnak koncertet a fellépők.

Karszalagos fizetés

Idén a környezettudatosság jegyében bevezetik a cserélhető poharakat, és lehet karszalaggal is fizetni. Ez utóbbiról Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál egyik főszervezője az InfoRádiónak elmondta, hogy a beléptető rendszert és a fizetési rendszert egy eszközre integrálták. Ez azt jelenti, hogy idén már nem lesznek fesztiválkártyák. Aki karszalagra cseréli a belépőjegyét, azzal fizetni is tud majd, illetve, ha valaki regisztrál a VOLT mobilapplikációjába, és a belépőjegyhez rendeli a bankkártyáját, majd előzetesen bejelöli, hogy mekkora összeget szeretne feltölteni az egyenlegre, akkor

abban a pillanatban, amint a belépőjegyét karszalagra cseréli, aktiválódik az összeg, tehát csak egyszer, a karszalagért kell sorban állni.

Távozáskor az egyenlegen megmaradt pénz automatikusan jóváíródik a vendég bankszámláján.

Mozi, foci-vb, kísérőprogramok

Összművészeti fesztiválról van szó, rengeteg kísérőprogrammal. A koncertek mellett napközben programokon is részt lehet venni, egyebek mellett a Magyar Cserkészszövetség sátrában nyomozójátékkal, akadálypályával és csomózással várják a fesztiválozókat. A GYSEV-standon forgalmi szimulátor, vasútbiztonsági bemutatók, játékok és szelfiverseny lesz,

az irodalmi sátorban a foci, az irodalom és a fesztivál találkozik majd könyvbemutatókkal és kvízjátékokkal,

az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. sátrában pedig a központ kezelésében és üzemeltetésében lévő helyszínekkel lehet megismerkedni. Az új helyen lévő Civil Zónában kertmozi is lesz, ahol minden este két filmet vetítenek. Újdonságnak számít a Secret Garden nevű sarok, ahol meglepetés programok várják a fesztiválozókat, a Magenta 1 színpadnál pedig a labdarúgó-világbajnokság mérkőzésit lehet megtekinteni. A Családok éve alkalmából különböző gyermekprogramokat is tartanak szombaton: egyebek mellett a fesztiváltúrán a kulisszák mögé lehet majd bepillantani, de lesz játszóház, testfestés, Lego-kiállítás és koncertet ad a Hahó együttes.

Jegyárak, közlekedés

A jegyeladások alapján idén több mint 150 ezer látogatóra számítanak a szervezők.

A fesztiválra a legolcsóbb napijegy 14.990 forint, míg az ötnapos bérlet 57.990 forintba kerül.

A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június július 2-án éjfélig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×