eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Itthon is mozikba kerül a vitatott Oscar-esélyes film

A héten debütál A víz érintése című 13 Oscar-díjra jelölt film a magyar mozikban, és akad még egy Meryl Streep és Tom Hanks főszereplésével készült oknyomozó újságírós alkotás valamint egy vígjáték.

Guillermo Del Toro új filmje 13 Oscar-jelölést kapott, ezzel egyértelműen az idei mezőny éllovasa. A víz érintése már eddig is tarolt: a Velencei Filmfesztiválon debütált alkotás rögtön elhozta az Arany Oroszlánt, majd sorra nyerte az amerikai elismeréseket.

A történet a hidegháború idején mesél egy néma takarítónő és egy titkos laboratóriumban őrzött vízi lény között kibontakozó szerelemről.

A víz érintésétől azonban most leginkább a plágium-vád miatt hangos az amerikai sajtó. Egy Pulitzer-díjas szerző ugyanis azzal vádolja a rendezőt s a forgatókönyvírókat, hogy az ő néhány éve bemutatott darabjának története alapvető elemeiben egyezik a film sztorijával. Guillermo del Toro szerint alaptalanok ezek a vádak.

Steven Spielberg új filmje, A Pentagon titkai egy '70-es évekbeli valós történetet dolgoz fel, amikor egy csalódott elemző eljuttatta a sajtóhoz az amerikai kormány vietnámi háborúról szóló titkos jelentéseit. A dilemma lényege, hogy – még ha törvénybe ütközik is – megismertessék-e az emberekkel a feljegyzések tartalmát – vállalva akár a börtönt is, vagy jobb, ha elhallgatják a birtokukba jutott információkat.

Bár az alkotás számos díjat nyert, a kritikák többsége szerint Spielberg nem tudott újat mutatni az újságíró-filmes zsánereken túl, viszont a két főszereplő – Meryl Streep és Tom Hanks alakítása mindenkinek meggyőző volt.

A héten debütál még az Éjszakai játék című amerikai mozi, amelyben egy látszólag mókának induló detektíves játék fordul élesbe.

A kritikák szerint a Förtelmes főnökök forgatókönyvét jegyző – ezúttal rendezőként dolgozó - Jonathan Goldsteinnek és John Francis Daley-nek sikerült egy jó ritmusú szórakoztató, ám korántsem hibátlan filmet készítenie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×