eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A fesztiválokon a gyerekekre is gondoltak - hétvégi programajánló

A nyári időszakban főként a fesztiválokon lehet remek gyerekprogramokra bukkanni, de a fővárosban is lehet izgalmas időtöltést találni.

Aki nem utazna el a hétvégére, az Budapesten is találhat érdekes gyerekprogramokat a hétvégén. A Margitszigeti Interaktív Meseszínpadon szombat délelőtt az óvodásokat, kisiskolásokat várják a Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj című bábelőadásra. A Tücsöktanya Családi Játszóházban délután a Fakutya zenekar tart táncházat.

Vasárnap délelőtt a Szent Margit kolostor-romoknál a Vaskakas Bábszínház előadását, a Pulcinella és a varázskutat lehet megnézni, a Városmajori Szabadtéri Színpadon pedig a Fehérlófiát játsszák.

A szentendrei teátrumban vasárnap este hattól az egy átváltozóművész varázscilinderének visszaszerzéséről szóló, Heppp!! című cirkuszi előadást nézhetik meg.

És ha már Szentendre: a Skanzenbe mindig érdemes ellátogatni, tavasszal számos érdekes új attrakcióval bővült a néprajzi múzeum kínálata. Az Élő Történelemben egy századfordulós történet epizódjai elevenednek meg a Felföldi Mezőváros tájegységében hétvégenként korhű jelmezekkel, élő karakterekkel. Kiderül, milyen felfordulást okoz egy híres színésznő érkezése és miért csen bonbont a szatócs fia?

A Művészetek völgye záróhétvégéjén is rengeteg színes program várja az érdeklődőket a Balaton-felvidéken. A Kaláka Versudvarban szombat délelőtt Gryllus Vilmos várja régi-új dalokkal a kicsiket, de ide egész nap érdemes betérni, a koncertek mellett számos kirándulás is lesz.

Szombaton a szentbékállai Káli-napokon délután a Rutkai Bori Banda muzsikál. A Balaton körül számos program várja a családokat, szombaton kétszer is a balatonszárszói Csukás Istvánról elnevezett színházban a Kutyánszky Kázmér, avagy egy versíró kutya kalandjai. És szárszón a hétvégén indul a Sárkányfesztivál, ahol Süsüvel is találkozhatnak a gyerekek. A balatonföldvári Kultkikötőben a Bábmiből lehet bábmi bábhogyan című bábjátékot nézhetik meg vasárnap, délelőtt a völgyben, Kapolcson a Momentán udvarban Búgócsiga Zenedét tartanak, a Fonó udvarban pedig Szalóki Ági énekel.

Ha pedig túl melegnek találják az időjárást, akkor a mozik nyári gyerekkínálatából is válogathatnak: a héten mutatták be a Dzsungelmentők című animációs filmet, amelyben egy csapat erdei állatnak kell megállítani a gonosz koalát, és megmenteni az erdőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×