eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyarok is versenyeznek Karlovy Varyban

Ma kezdődik az 52. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál Michael Showalter amerikai filmrendező The Big Sick című romantikus komédiájának ünnepi vetítésével.

Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjén kilenc nap alatt mintegy 70 ország alkotóinak több mint 170 filmjét láthatják az érdeklődők.

A játékfilmes versenyprogramba idén 12 alkotás kapott meghívást. Ezek felének bemutatója nemzetközi premier lesz. A játékfilmek mellett külön-külön kategóriában versenyeznek a félóránál rövidebb és az ennél hosszabb dokumentumfilmek.

A fesztiválon idén két magyar rendező filmje is szerepel: Mundruczó Kornél Jupiter holdja és Kristóf György Out című játékfilmjét is vetítik.

A szemlére több neves filmes is ellátogat. Köztük lesz James Newton Howard, a Micsoda nő!, Az éhezők viadala és számos más sikerfilm zeneszerzője, Casey Affleck Oscar-díjas amerikai színész, Uma Thurman Golden Globe-díjas amerikai színésznő és Jeremy Renner amerikai színész is.

Az ünnepélyes díjkiosztót július 8-án tartják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×