INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

tokaj

kulturális főváros

borvidék

Tokaj is kulturális főváros lenne

Infostart / InfoRádió

Több más magyar település mellett Tokaj városa is megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa címet. Posta György polgármester az InfoRádiónak adott interjúban elmondta, hogy a pályázatban a Tokaji Kultúrtáj összes települése részt vesz, és jelentős infrastrukturális fejlesztésekre készülnek.

Tokaj is bejelentette, hogy megpályázza Európa Kulturális Fővárosa címet, de nem egyedül, hanem a borvidék mind a 26 településével összefogva. Magyarország 2023-ban birtokolhatja újra a fővárosi rangot az Egyesült Királysággal együtt.

Posta György polgármester közölte, hogy olyan rendezvényeket tartanak Tokajban és Tokaj-Hegyalján, amelyek méltóak arra, hogy a magas színvonalú kultúrát képviseljék. Az örökséggel, a természeti értékekkel, a világhírű borral és minden ehhez köthető kulturális értékkel szeretnének megjelenni a pályázatban– tette hozzá.

A városvezető kiemelte, hogy a Tokaji Kultúrtáj településein infrastrukturális fejlesztéseket terveznek, így például kastélyfelújításokban gondolkodnak.

A Tokaji Fesztiválkatlan idén is jól szolgálta az európai színvonalú kultúrát. Ennek a továbbfejlesztésével és az értékek bemutatásával készülnek, ha elnyerik a címet– mondta el Posta György.

Az Európa Kulturális Fővárosa címre Veszprém, Debrecen, Miskolc és Eger is pályázik. November-december környék írják ki a pályázat, a verseny két fordulóból áll, döntést pedig 2018-ban hoznak.

Kapcsolódó hang

Posta György, Tokaj polgármestere
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018