eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megnyílt a Modigliani-kiállítás

Megnyílt a Modigliani olasz festőművész életművét bemutató első nagyszabású magyarországi kiállítás kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában, ahol az avantgárd egyik vezéralakjának 61 művével, valamint kortársainak alkotásaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a megnyitón hangsúlyozta: Modigliani felismerte a tehetségét és volt bátorsága ahhoz, hogy a saját korában másképpen alkosson, mint kortársai.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója hangsúlyozta: Amedeo Modigliani (1884-1920) életművének bemutatására évek óta vár a magyar közönség.

Kovács Anna Zsófia, a kiállítás kurátora hangsúlyozta, hogy a kiállítás átfogó képet mutat Modigliani művészetéről a párizsi kezdetektől haláláig.

Az október 2-ig látható tárlathoz a világ számos magán- és közgyűjteménye kölcsönzött műveket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×