eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hősök és ősök a Nemzeti Múzeumban

A hősök és a hősiesség ihlette a szombati Múzeumok éjszakája programjait a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek homlokzatát ezen az estén különleges fényfestés díszíti majd.

A programok már 14 órakor elkezdődnek: kerti hőstalálkozó várja a családokat óriás társasjátékokkal és slackline-bemutatóval, kötélen egyensúlyozva a "hősködők" próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Múzeum.

A Múzeumkertbe érkezik a Magyar Vöröskereszt véradókamionja is, az épületbe pedig betoppannak a Minyonok, akikkel lehet saját minyonbábut készíteni és mesés foglalkozásokon részt venni.

Az est folyamán mindenki felfedezheti a Nemzeti Múzeum kiállításait: a Tündérkert titkos ezüsttallérjait, Nemzetünk kincsét, az '56-os forradalom Rejt/Jel/képeit és a Megmentett műkincseket. Mindebben tárlatvezetésekkel segítenek a múzeum kurátorai és a meghívott előadók: Sebestyén Márta népdalénekes, Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, Sümegi György művészettörténész, valamint Törő István műgyűjtő.

A Rejt/Jel/képek '56 - A forradalom titkos művészete című kiállításba látogatók az elsők között láthatják eredetiben Marc Chagallnak a magyar forradalom előtt tisztelgő képét, az állandó kiállításban pedig a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathatnak bele, eredeti műtárgyak között.

A díszteremben a közönség "visszatáncolhat" az 1950-es évekbe, és rockabillyzhet a Mystery Ganggel, de pihentető mozizásra is lesz mód: a Nemzeti Múzeum a Szerencsés Dániel, a Megáll az idő és a Szamárköhögés című filmeket tűzi műsorra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×