eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Hősök és ősök a Nemzeti Múzeumban

A hősök és a hősiesség ihlette a szombati Múzeumok éjszakája programjait a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek homlokzatát ezen az estén különleges fényfestés díszíti majd.

A programok már 14 órakor elkezdődnek: kerti hőstalálkozó várja a családokat óriás társasjátékokkal és slackline-bemutatóval, kötélen egyensúlyozva a "hősködők" próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Múzeum.

A Múzeumkertbe érkezik a Magyar Vöröskereszt véradókamionja is, az épületbe pedig betoppannak a Minyonok, akikkel lehet saját minyonbábut készíteni és mesés foglalkozásokon részt venni.

Az est folyamán mindenki felfedezheti a Nemzeti Múzeum kiállításait: a Tündérkert titkos ezüsttallérjait, Nemzetünk kincsét, az '56-os forradalom Rejt/Jel/képeit és a Megmentett műkincseket. Mindebben tárlatvezetésekkel segítenek a múzeum kurátorai és a meghívott előadók: Sebestyén Márta népdalénekes, Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, Sümegi György művészettörténész, valamint Törő István műgyűjtő.

A Rejt/Jel/képek '56 - A forradalom titkos művészete című kiállításba látogatók az elsők között láthatják eredetiben Marc Chagallnak a magyar forradalom előtt tisztelgő képét, az állandó kiállításban pedig a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathatnak bele, eredeti műtárgyak között.

A díszteremben a közönség "visszatáncolhat" az 1950-es évekbe, és rockabillyzhet a Mystery Ganggel, de pihentető mozizásra is lesz mód: a Nemzeti Múzeum a Szerencsés Dániel, a Megáll az idő és a Szamárköhögés című filmeket tűzi műsorra.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 18:24
×
×
×
×