INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

múzeumok éjszakája

magyar nemzeti múzeum

múzeum

Hősök és ősök a Nemzeti Múzeumban

InfoRádió / MTI

A hősök és a hősiesség ihlette a szombati Múzeumok éjszakája programjait a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek homlokzatát ezen az estén különleges fényfestés díszíti majd.

A programok már 14 órakor elkezdődnek: kerti hőstalálkozó várja a családokat óriás társasjátékokkal és slackline-bemutatóval, kötélen egyensúlyozva a "hősködők" próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Múzeum.

A Múzeumkertbe érkezik a Magyar Vöröskereszt véradókamionja is, az épületbe pedig betoppannak a Minyonok, akikkel lehet saját minyonbábut készíteni és mesés foglalkozásokon részt venni.

Az est folyamán mindenki felfedezheti a Nemzeti Múzeum kiállításait: a Tündérkert titkos ezüsttallérjait, Nemzetünk kincsét, az '56-os forradalom Rejt/Jel/képeit és a Megmentett műkincseket. Mindebben tárlatvezetésekkel segítenek a múzeum kurátorai és a meghívott előadók: Sebestyén Márta népdalénekes, Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, Sümegi György művészettörténész, valamint Törő István műgyűjtő.

A Rejt/Jel/képek '56 - A forradalom titkos művészete című kiállításba látogatók az elsők között láthatják eredetiben Marc Chagallnak a magyar forradalom előtt tisztelgő képét, az állandó kiállításban pedig a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathatnak bele, eredeti műtárgyak között.

A díszteremben a közönség "visszatáncolhat" az 1950-es évekbe, és rockabillyzhet a Mystery Ganggel, de pihentető mozizásra is lesz mód: a Nemzeti Múzeum a Szerencsés Dániel, a Megáll az idő és a Szamárköhögés című filmeket tűzi műsorra.

A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018