eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma

Itt vannak a legjobb programok hétvégére!

Vidéki fesztiválok, és budapesti koncertek, irodalmi est és színházi fesztivál is szerepel a hétvége kulturális kínálatában.

A tavasz utolsó hétvégéjén már nyári idővel, harminc fokos hőmérséklettel számolhatunk, így hát a fárasztó hét után nyugodtan beiktathatunk egy kis előnyaralást, programokból nincs hiány.

Beindult a fesztiválszezon sőt néhány fesztivál már a végét is járja, ilyen a FestEger, ahol azért még szombaton a Bolyki Völgyben valódi porba rúgós zenei fesztivál várja az érdeklődőket a Hiperkarma, a Tankcsapda és az Anna and The Barbies is fellép.

Tatán az Öreg tó partján rendezik meg a Tata Patara nevű rendezvényt, ami arra vállalkozik, hogy felelevenítse 16-17. század sorsdöntő magyar-török összecsapásait. 400 cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák, olasz és magyar hagyományőrző korhű ruhákban és haditechnikai eszközökkel esik majd egymásnak. De a Magyar Honvédség is haditechnikai bemutatót tart, szombat délután 3 órakor pedig 100 katonazenész egyszerre ad koncertet.

A Mátra Fesztiválon autentikus magyaros ételekkel és minőségi borokkal várják a látogatókat. A borvidéken pincelátogatás és dűlőfutás is szerepel a programok között, valamint fellép Fábián Juli, Ferenczi György és a Rackajam és az Irie Maffia is.

Kaposvárott a város legnagyobb összművészeti rendezvénye a Rippl Rónai Fesztivál várja a látogatókat. A kiállítások sorából és az andalító belvárosi korzózásból vasárnap este a Boban Markovic Orchestra zökkenti majd ki a fesztiválozókat.

Orfűn egy a hely szellemétől idegen decens fesztivál várja az érdeklődőket. Szombaton a Bartók Béla Férfikar, vasárnap pedig vasutas zenekar és Mecsek Táncegyüttes is fellép a Kincses Baranya Fesztiválon.

Tahitótfalun pedig Eperfesztivál lesz, és az eper az magáért beszél.

A főváros programkínálatát képtelenség egybefogni, de néhány kiemelkedő, izgalmas eseményt a figyelmükbe ajánlok.

Szombaton kezdődik a Zsidó Művészeti Napok. A Camerata Orphica Vonószenekar a BMC-ben mutatja be a Emlékezni és Emlékeztetni koncertet a nácizmus által, 1933-1945-ig elnémított zeneszerzők munkásságát mutatják be, a koncert a késő romantika, a századforduló és századelő zenéjét szorosan fűzi össze a mai kortárs zeneművészettel.

Az Amsterdam Klezmer Band a Gödör klubban lép fel, vasárnap pedig nagyszabású irodalmi est lesz az Uránia Filmszínházban az írók csapatát Esterházy, Parti Nagy, Spiró és Závada erősíti, a zenészek pedig Dés László és Dés András lesznek, valamint Barcza Horváth József.

Szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekar ad koncertet Wagner Dvorzsák és Harpal műveket játszanak. Tompos Kátya a BMC Opus Jazz Klubjában lép fel. Vasárnap az Óbudai Danubia Zenekar Britten, Bach, Liszt és Sibelius műveket mutat be, a zongoránál az ifjú Rátai Fülöp lesz hallható, A Dresch Mihály vonós Quartetje pedig a Kobuci kertben Játszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×