eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ellepik a hétvégét a gyereknapi programok!

Halász Judit- és Gryllus Vilmos-koncert, tűzoltóság bejárás, Shrek-musical, bohóc műsor, gyermek zumba és három családi film a mozipremierek között - gazdag lesz a gyermeknap programkínálata a fővárosban.

A Városligetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétnapos, ingyenes rendezvényén 39 helyszínen és 3 színpadon zajlanak a programok. Színházi előadások, katonazenekar, mazsorettek, tánccsoportok és a Mintapinty zenekar is fellép.

Szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében a Pagony Kiadó várja a családokat, a Budapesti Bábszínház művészei lépnek fel. Táncház is lesz, illetve Petya és Tulipán bohócok műsorát is meg lehet hallgatni, Rumini kalandjait felolvasó-színházi formában ismerhetik meg a gyerekek, de lesz filmvetítés, tánc, foci és kézműves foglalkozások is.

Nem múlhat el gyermeknap Halász Judit-koncert nélkül, szombaton a Millenárison és a Vasúttörténeti Parkban is meghallgathatják a művészt a gyermekek és a nosztalgiázó felnőttek.

A Millenárison Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes is koncertet ad, a Vasúttörténeti Parkban pedig az Alma zenekar lép fel.

Aki pedig Pizsamátort szeretne hallgatni, az Gödöllőn teheti meg, hiszen Rutkai Bori és bandája Gödöllőn lép fel.

A katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárakat, az ország 283 pontján várják vasárnap a gyermekeket.

Vasárnap a Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában kiderül, hogyan készültek családi fotók 100 évvel ezelőtt, mit tettek hozzá a magyarok a fényképészet fejlődéséhez, ki és hogyan találta fel az első írógépet.

A Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében vasárnap koncert, kalandpark, és kézműves foglalkozások várják a látogatókat. Fellép a Forrás Néptáncegyüttes, a gyerekek a Csurgó zenekartól népdalokat és gyermekjátékokat tanulhatnak. Itt sem maradhat el a Mintapinty koncert.

A Gozsdu Udvarban vasárnap gyermek zumba indítja el a mulatságot, de lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, játéksarok, zenés torna, trambulin és kisállat-simogató is.

Az Állatkert a lepkekert megnyitásával ünnepli a gyermeknapot és nemcsak a gyerekeket, hanem a kisállatokat is köszönti különféle ajándékokkal.

A Sportarénában vasárnap mutatják be a Shrek-musicalt, Szente Vajk rendezésében. A főszerepekben Feke Pál, Szinetár Dóra és Serben Attila láthatók.

A Bikás Parkban a tipegő gyermekjátszótól az Anima Sound System koncertjéig minden fiatal korosztályra gondolnak.

Vasárnap gondolnak az eltűnt gyerekekre is, az Ezer lámpás éjszakáján, a csellengők fesztiválján 13 városban rendeznek programokat. Budapesten az Ötvenhatosok terén gyermek-eltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító program is lesz, fellép Nagy Feró és a Beatrice.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×