eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin

Ezért kezeli alapítvány Prince hagyatékát

Egy céges alapítványt bízott meg a múlt héten váratlanul elhunyt Prince ismeretlen értékű hagyatékának kezelésével egy minnesotai bíróság.

Az énekesnek nincs kijelölt személyes képviselője, vagyontárgyai és üzleti vállalkozásai azonban sürgős felügyeletet igényelnek - indokolta a bíróság a Bremer Trust megbízását a hagyaték kezelésével.

Az alapítvány feladata lesz felkutatni és pontosan azonosítani a vélhetően végrendelet nélkül meghalt szupersztár összes lehetséges örökösét is. Az 57 évesen elhunyt énekesnek nincsenek gyermekei, szülei már meghaltak, így hagyatéka egyetlen élő testvérére, húgára, Tyka Nelsonra és öt féltestvérére szállhat. A hagyatékgondozó kinevezését Tyka Nelson kérte a bíróságtól, tekintettel arra, hogy nincs ismert végrendelet. A húg és a bíróság választása a Bremer Alapra esett, mivel éveken át annak társcége, a Bremer Bank vezette Prince bankszámláit, így feltehetően jó ismeretekkel rendelkezik az énekes személyes és üzleti ügyeiről. Az alap vagyonkezelői megbízása fél évre szól, de hamarabb érvényét veszti, ha közben személyi képviselőt neveznének ki. Nem tudni pontosan, hogy a popsztár mekkora vagyont hagyott hátra, a hírességek pénzügyeire szakosodott honlap, a Celebrity Net Worth azonban 300 millió dollárra becsüli az örökség értékét. Élete során Prince 39 albumot adott ki és több mint 100 millió lemezt adott el. Az énekes tucatnyi minneapolisi ingatlana a nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok szerint 27 millió dollárt ér. Az örökösök dönthetik el, mi legyen a sorsa a Minneapolis melletti rezidencia és stúdió, a Paisly Park páncélszekrényében rejlő, egyelőre ismeretlen kincseknek, amelyek között feltételezések szerint egész albumok lehetnek kiadatlan dalokból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×