eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Három magyar versenyez a kulináris világbajnokság regionális döntőjében

Három magyar versenyző képviseli Magyarországot a Gasztronómiai Világszövetség (WACS) közép-európai melegkonyhás döntőjén, amelyet október elseje és negyedike között Prágában tartanak - közölte a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség csütörtökön.

Felnőtt szakácsok között Elek Richárd, cukrászok között Domonkos Dávid, junior szakács kategóriában pedig Hack Barnabás versenyez, a versenyzők felkészítését a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta.

2007-ben a WACS azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen a több mint 100 tagország közel 10 millió séfje számára, hogy egy közös, élő, melegkonyhás verseny alkalmával megmérettethessék magukat világszinten. A versenyen a középdöntőkből kerülnek ki minden alkalommal a legjobb séfek, akik hazai selejtezőjüket megnyerve, a legjobbnak bizonyulnak a kontinentális régiójukban is.

A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel- főétel- desszert), amelyet egymást követő 5 perces időeltolódásokkal tálalnak a zsűrinek. A cukrászok esetében a kötelezően előírt Valrhona csokoládé torta mellé még egy legalább 60 centiméter magas artisztikai színvonalú díszmunkát is el kell készíteniük, amelyhez 6,5 óra áll rendelkezésre.

A versenyen túl a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) lehetőséget kapott, hogy Hungarikum Kiállítással jelenjen meg.

A versenyt a PVA Expo szakkiállításon rendezik, ahol közel 28 ezer négyzetméteren, több száz kiállító és közel 35 ezer látogató jelenik meg a vendéglátás és turizmus minden területéről.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×