INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Így ünnepelt az ABBA

InfoRádió / MTI
A londoni Tate Modern múzeumban ünnepelték a svéd ABBA-együttes Waterloo című slágerének negyvenedik évfordulóját.

A négytagú együttes két zenésze vett részt hétfőn az éjszakába nyúló mulatságon, amelyet az 1974-ben az Eurovíziós Dalfesztivált megnyerő Waterloo-nak szenteltek. Ez a győzelem indította el az ABBA-t a világsiker útján.

Björn Ulvaeus, aki az együttes legtöbb számát a másik alapító taggal, Benny Anderssonnal együtt írta, elmondta: nagyon örült annak, hogy bár a társaság 1983-ban széthullott, a számaik továbbra is hódítottak.

Hírnevüket öregbítette a Mamma Mia című musical, amelyből népszerű film is készült. A róluk szóló számtalan kiadvány közül pedig márciusban jelent meg a legutóbbi, ABBA: The Official Photo Book (ABBA: A hivatalos fotóalbum) címmel.

Ulvaeus a londoni partin felidézte, hogy nehéz utat jártak be a hírnév megszerzéséig, ami ma már lehet, hogy töretlen sikersztorinak látszik, de hosszú, kemény munkával jutottak előre.

Az estélyen az ABBA egyik énekese, Anni-Frid Lyngstad csatlakozott Ulvaeushoz. A rajongók által Fridának becézett énekesnő annak tulajdonította az együttes sikerét, hogy "jó emberek találkoztak a jó időben".

"Kicsit már ismertük a szakmát, szerencsésen keveredtek a tehetségek, ráadásul párok voltunk, mindannyiunk számára új dolog volt, hogy felfedezzük ezt a világot" - mesélte.

A meghívott vendégek a Happy Birthdayt énekelték a két ABBA-tag tiszteletére, amit Lyngstad köszönt meg. "Tudniuk kell, hogy megtisztelve érezzük magunkat. Különleges dolog, hogy képesek voltunk megélni ezt a 40 évet, hogy ma itt állhatunk és önökkel ünnepelhetünk. Tiszta boldogság. Nagyon köszönjük" - mondta.

Az estén ABBA-diszkóslágerek szóltak, a megjelentek az ABBA-tagok kartonból kivágott képeivel fotózkodhattak, az összejövetelt pedig az ABBA Kórus előadása zárta, amelynek műsora természetesen a banda számaiból állt.

A címlapról ajánljuk