eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Modellek helyett diákok az Oscar-gálán

A megszokott modell-szépségeket filmiskolások váltják fel az Oscar-színpadon: a vasárnap esti ceremónián hat filmes hallgató segédkezik majd az aranyozott szobrocskák szállításában.

Az amerikai filmakadémia díjkiosztó gáláját szervező két producer, Neil Meron és Craig Zadan szerint a régi gyakorlat, hogy a szobrokat csinos modellek viszi fel a színpadra, már kiment a divatból, ráadásul szexista is. "Csak azért vannak ott, hogy legeltessék rajtuk a szemüket a nézők. Akkor miért ne adnánk ezt a feladatot olyanoknak, akiket valóban érdekel a film, így a jövő filmesei lehetnek a trófea hordozói" - vetette fel Meron.

Producer társával együtt pályázatot hirdettek filmiskolások számára, amelyben arra a kérdésre kellett válaszolni, mivel akarnak hozzájárulni a filmezés jövőjéhez. Több mint 1100 diák küldte el esszéjét és videóját, a legjobbak közül hat vasárnap ott lehet az Oscar-gálán.

A kiválasztottak, akik számára az első Oscar-próbát szerdára szervezték, mind arról beszéltek, hogy sorsfordítónak érzik a lehetőséget. Mint mondták: Hollywood álmaik álma volt, és most egy kicsit közelebb kerülhettek az álom beteljesüléshez.

A hat diák az alkalomhoz illő méretre szabott szmokingot, illetve ruhát is kap a nagy estére.

Meron reméli, hogy hagyományt teremtenek a kezdeményezéssel.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×