eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bozsik Yvette mégsem akar a Trafó igazgatója lenni

Bozsik Yvette lemondana a Trafó vezetéséről, erről levélben tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert. A táncművész, koreográfus július 1-jétől venné át a Trafó Kortárs Művészetek Háza irányítását.

Bozsik Yvette Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Trafó januárban kinevezett igazgatója már nem akarja irányítani a főváros fenntartásában működő kulturális intézményt, ezért levélben fordult Tarlós Istvánhoz azzal a kéréssel, hogy mentsék fel a feladat alól.

A Fővárosi Önkormányzat az MTI-nek megerősítette: valóban érkezett levél Bozsik Yvette-től, amelyben felajánlotta lemondását. Mint fogalmaztak, "foglalkoznak a kérdéssel", tájékoztatást későbbre ígértek.

A Bozsik Yvette Társulat művészeti titkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hamarosan közleményt fognak kiadni a művésznő döntésének okairól.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére tavaly december 1-jéig két jelentkező adott be pályázatot: Bozsik Yvette mellett a Trafót 13 éve vezető Szabó György, aki mellett számos magyar és több külföldi művész is kiállt. A főváros végül Bozsik Yvette kinevezését támogatta, a táncművész az igazgatói posztot öt évre nyerte el.

Szabó György az MTI-nek elmondta: hivatalosan nem értesítették a kijelölt igazgató lemondásáról. Amíg a fenntartótól, a Fővárosi Önkormányzattól más utasítást nem kapnak, tovább dolgoznak az évad befejezéséig, és a július 1-jei átadás-átvételre készülnek.

A jelenlegi igazgató szólt arról is, hogy a helyzetnek demoralizáló hatása van, a legnehezebb együtt tartani a csapatot, hiszen senki nem tudja, hogy most mi lesz.

Szabó György reményét fejezte ki: bármi is történjen, utána gyors döntések születnek. "Ha ez a hír igaz, szeptembertől nincs program, mert a mostani állománnyal mi nem terveztünk, hanem szabad kezet adtunk abban a következő vezetésnek, hogy a saját koncepcióját megvalósíthassa.

Szabó György úgy vélekedett: valószínűleg a szakma nyomására döntött így Bozsik Yvette. Hozzátette: a szakma szerette volna megtudni, hogy milyen koncepciót valósítana meg a Trafóban az új vezető, mert a nyilvánosságra hozott pályázatából pontos elképzeléseit nem tudták kiolvasni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×