eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szenzáció Bécsben!

Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől Bécsben az Albertina múzeumban.

A tárlaton mintegy kétszáz, kevésbé ismert alkotás látható mások mellett Monet, Degas, Renoir, Cézanne, van Gogh, Gauguin és Henri de Toulouse-Lautrec életművéből. A kiállítás célja bemutatni azt, hogy milyen fontos helyet töltenek be a rajzok és akvarellek a neves mesterek életművében.

Első ízben foglalkozik egy tárlat az impresszionista és posztimpresszionista mesterek papírra - nem pedig vászonra - felvitt alkotásaival - hangsúlyozták sajtóközleményükben a szervezők. Korábban a rajznak elsősorban másodlagos szerepe volt a festményekhez képest, leginkább vázlatok, tanulmányok készítésekor használták. Ennek a két irányzatnak köszönhetően azonban a rajz az olajfestményekkel azonos rangot kapott a képzőművészetben.

A bécsi tárlathoz többek között a párizsi Musée d,Orsay, a British Museum és a New York-i Metropolitan Museum of Art kölcsönzött műtárgyakat. A kiállítás március 13-ig látható.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×