eur:
385.46
usd:
354.79
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A hurrikánt az észak-amerikai mozik is megérezték

Tovább rontott az Egyesült Államok keleti partján pusztító hurrikán az észak amerikai mozik amúgy is lassú nyár végi forgalmán: az elmúlt hétvégén A segítség című drámának 14,3 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) jegybevétellel sikerült megőriznie első helyét.

Bár az Irén (Irene) névre keresztelt hurrikán vasárnapra trópusi viharrá "szelídült", ez már nem segített az útjába kerülő keleti parti mozikon, amelyek kénytelenek voltak bezárni a vihar idejére. A stúdiók becslése szerint mintegy ezer filmszínháznak kellett csukva tartania kapuját legalább a hétvége egy részére, ami 15-20 százalékos bevételkiesést jelentett.

Dave Hollis, A segítséget forgalmazó Disney terjesztési vezetője szerint azonban így is hálát adhatnak azért, hogy csak ennyire befolyásolta az üzletmenetet a vihar. A segítség már második hete vezeti a toplistát. A Mississippi vidékén, az 1960-as években a játszódó történet, amely afroamerikai házvezetőnők és fehér munkaadóik konfliktusát mutatja be, a hétvégével elérte a 96,9 millió dolláros észak-amerikai összbevételt, és várhatóan kedden átlépi a 100 millió dolláros határt.

Gyakori, hogy augusztus végére időzítenek olyan filmeket, amelyektől nem várnak nagy kereskedelmi sikert a stúdiók. A hétvégén debütált három új film esélyét azonban tovább rontotta a természeti csapás. A Zoe Saldana főszereplésével készült, Colombiana című akciófilm 10,3 millió dollárral a toplista második helyét foglalta el, Guy Pearce és Katie Holmes horrorsztorija, a Don't Be Afraid of the Dark a harmadik lett 8,7 millió dollárral. Az Our Idiot Brother Paul Rudd-dal a főszerepben az ötödik helyen nyitott 6,6 millió dolláros bevétellel.

A Don't Be Afraid of the Dark című filmet forgalmazó FilmDistrict terjesztési vezetője, Bob Berney szerint a hurrikán pont a kulcsfontosságú keleti-parti nagyvárosi piacokat érintette. Mint mondta, péntek este még sokan voltak kíváncsiak New Yorkban és környékén az apró lények által rettegésben tartott családról szóló filmre, amely az azonos című 1973-as tévéfilm alapján készült. Szombaton azonban már a legtöbb mozi zárva tartott vagy kongott az ürességtől.

Rory Bruer, a Sony forgalmazásért felelős vezetője szerint azonban a Colombiana - amelynek bérgyilkos főhőse szülei halálát akarja megbosszulni - így is jól teljesített, túlszárnyalva a stúdió előzetes, 8 millió dolláros várakozását.

A hétvégén, amelyen az észak-amerikai mozik összbevétele 88 millió dollár volt - 23 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos hétvégéjén - a toplista 4. helyét A majmok bolygója: Lázadás szerezte meg 8,65 millió dolláros bevétellel.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetőit - írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×